Hvor meget information producerer verden om året?

Det usædvanlige spørgsmål er undersøgt til bunds af en gruppe forskere, som har beregnet den årlige produktion af billeder, film, musik og tekster på verdensplan.

Halvanden exabyte. Eller 1,5 millioner terabytes. Eller 1,5 milliarder gigabytes. Det fantastiske tal dækker over den samlede, globale produktion af information på et enkelt år.


Det er information i den bredeste forstand, som forskerne fra School for Information Systems and Management på University of California-Berkeley har målt til deres undersøgelse.


Det kan være røntgenbilleder på et hospital. Kapitler i en bog. Musik på en CD. Scener i en Hollywood-film. Eller hjemmesider på Internet.


Forskerne har beregnet, at hvert menneske i gennemsnit producerer 250 MB om året. Hele 93 pct. af de producerede informationer gemmes digitalt. Harddiske i private pc'er repræsenterer 55 pct. af lagerkapacitet som sælges hvert år.


Der produceres hvert år flere end 80 milliarder fotografier, som vil kræve over 400 petabytes, hvis de skal lagres digitalt. USA er storleverandør af informationer; 35 pct. af det trykte materiale, 40 pct. af billederne og 50 pct. af det digitale materiale kommer fra de forenede stater.


Den tankevækkende undersøgelse kan læses på Nettet i fire versioner, som er tilpasset forskellige grader af "information overload". De hårdt plagede kan nøjes med to linjer; hvis man er "information deprived" kan man læse hele rapporten på 100 sider som PDF-dokument.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere