WorldCom opgiver at betale gæld

Det skandaleramte teleselskab har opgivet at betale af på en gæld på 30 milliarder kroner, og kreditorerne kan når som helst tvinge selskabet i betalingsstandsning. Samtidig udvider WorldCom undersøgelsen af regnskabsfusk og risikerer at blive pillet af Nasdaq-børsen, og skandalen rammer nu også servicegiganten EDS.

Det amerikanske teleselskab WorldCom er allerede dømt færdig af investorerne. Aktien styrtdykkede 93 procent, da handlen blev genoptaget mandag, efter den sidste uge blev stoppet på grund af regnskabsskandalen.

En WorldCom-aktie kan nu købes for seks cents. I januar 1999 kostede den 62 dollars. Dermed har aktionærerne tabt over 750 milliarder kroner, mere end et halvt dansk bruttonationalprodukt.

Men der ser ud til at være gode grunde til, at ingen har lyst til at eje WorldCom-aktier. WorldCom har nu udvidet undersøgelsen af en af de mest markante skandaler i amerikansk erhvervshistorie, en tilsyneladende regnefejl på næsten 30 milliarder kroner.

De amerikanske børsmyndigheder beskylder i forvejen WorldCom for svindel i forbindelse med regnefejlen, der vedrører slutningen af sidste år og starten af i år. Nu undersøger WorldCom selv, om regnskaberne for 2000 og 1999 også har fået kunstigt åndedræt.

Umiddelbart er det dog værre for det amerikanske teleselskab, at det har opgivet at betale en del af sin gæld på 225 milliarder kroner. Det drejer sig om to forskellige lån på i alt 32 milliarder kroner. Bankerne, som har udstedt lånene, kan nu kræve pengene betalt tilbage når som helst, og med 17 milliarder kroner i kassen kan det hurtigt tvinge WorldCom i betalingsstandsning.

For at føje spot til skade har Nasdaq meddelt WorldCom, at selskabet bliver pillet af børsen på fredag, med mindre selskabet selv beder om en høring, som det har krav på.

WorldComs nedtur har nu også fået sin første direkte konsekvens for en forretningspartner. Servicegiganten EDS indgik i 1999 en 11-årig aftale med WorldCom, som skulle købe IT-service af selskabet for 48 milliarder kroner. Til gengæld skulle EDS købe datatjenester af WorldCom for 45 milliarder kroner.

Hvis WorldCom opgiver at betale sine regninger, så mister EDS kvartalsindtægter på omkring 1,2 milliarder kroner og skal samtidig ud og finde sig en anden leverandør af datatjenester. EDS?s aktier faldt 15 procent til det laveste niveau i fire år oven på den melding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere