Sony klar med den tredje Aibo-generation

Sony har præsenteret den tredje generation af sin halvintelligente robothund, Aibo.

Den er klogere, bedre til at huske og har et bedre syn. Og så har den lært nogle nye tricks. Sony har netop præsenteret en ny generation af robothunden Aibo, som traditionen tro byder på en hel stribe af forbedringer.

Den nye Aibo-model med betegnelsen ERS-7 indeholder en 576 MHz 64-bit-RISC processor og 64 MB hukommelse, som er dobbelt så meget som forgængeren. Det indbyggede kamera har tre gange højere opløsning end tidligere.

Robothunden kan "fodres" med hukommelseskort i Sonys Memory Stick format. På den medleverede 32-MB-Stick ligger softwaren Aibo Mind, som understøtter helt op til 180 talte kommandoer - mere end en fordobling i forhold til den sidste generation.

En af de mest interessante nyheder er et program til mønstergenkendelse, som betyder at robothunden nu kan fodres med kommandoer ved at holde et af 15 kort op foran det indbyggede kamera.

Den samme teknologi gør det muligt for robothunden at genkende sin egen genopladningsstation og lade sig selv op når batteriet er ved at være tomt.

Tre nye infrarøde sensorer - to i snuden og en i brystkassen - skal gøre det lettere for robothunden at orientere sig og genkende omgivelserne. Den sidste sensor skal bl.a. forhindre at den halvkloge (eller halvdumme) robot vandrer ud over bordkanten.

Sony fortæller at Aibo er udstyret med nye elektrostatiske sensorer, som registrerer når dyret bliver aet på hovedet eller ryggen - og robothunden kan meddele sine følelser gennem et system af lysdioder på hovedet, kaldet "Illume Face".

Det indbyggede WLAN-netkort betyder at hunden kan fjernstyres fra pc'en, hvor man også kan modtage kamerabilleder fra hunden. Billederne kan også sendes til mobiltelefonen.

Det er nu også muligt at hente software-opdateringer over internet og kopiere dem til Aibo Mind Memory Stick - det kræver dog et nyt program, Aibo Custom Manager, som kommer inden årets udgang.

Sony har samtidig annonceret en ny version af Open-R-udviklingspakken med understøttelse for ERS-7, som kan bruges til at udvikle sin egen robot-software. Den første betaversion kommer om kort tid, men den færdige udgave ventes ikke før februar 2004.

Aibo ERS-7 kan købes fra næste måned i Europa, USA og Japan for omkring 10.000 kr. inklusive WLAN, Aibo Mind Software, en genopladningsstation, batteri, 15 Aibo-kort, en knogle kaldet Aibone og en lyserød bold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere