Regeringen erkender behov for beredskabsnet

Regeringen vil arbejde for at sikre etableringen af et fælles radiokommunikationsnet til politi og beredskab, men giver ingen løfter om, hvornår det nye net er på plads.

Efter kritikken af beredskabets radiokommunikation lover regeringen nu at arbejde for at sikre indførelsen af et fælles radionet. I det netop offentliggjort regerings-grundlag fra Venstre og de Konservative bliver kommunikation for beredskab og politi fremhævet som et af fokusområderne i den kommende regeringsperiode.

»For at sikre effektiv radiokommunikation i forbindelse med ekstraordinære indsatser som følge af terrorisme, naturkatastrofer eller ulykker vil regeringen, inden for rammerne af forsvarsforliget, sikre etablering af et effektivt radiokommunikationsnet og anskaffelse af radioudstyr. Regeringen vil samtidig sikre anskaffelse af tilsvarende radioudstyr til politiet inden for rammerne af den kommende flerårsaftale for politiet,« hedder det i regeringsgrundlaget.

I forbindelse med forsvarsforliget, som blev indgået sidste år, er beslutningen om et fælles radionet til beredskabet udskudt indtil 2007. Det fremgår ikke af regerings-grundlaget, hvorvidt anskaffelsen af det nye radioudstyr skal ske hurtigere end tidligere planlagt.

Beredskabscheferne har advaret om at de mange inkompatible radiosystemer hos de kommunale beredskabs-myndigheder i værste fald kan koste liv. Hvis beslutningen om et fælles beredskabsnet - sandsynligvis bliver på basis af den digitale Tetra-teknologi - som planlagt bliver udskudt indtil 2007 vil mange storkommuner på egen hånd investere i nye systemer, hvilket kan resultere i kostbare fejlinvesteringer.

Center for Digital Forvaltning konstaterer i en ny rapport, at en hurtig beslutning om et skift til et digitalt radionetværk vil kunne afhjælpe de kommunikations-problemer i beredskabet, der har været diskuteret i mere end 10 år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere