Vil du være en marsbo?

Nu kan internet-brugere hjælpe NASA med at tælle Mars-kratere.

NASA har startet et nyt internet-projekt under overskriften Be A Martian. Her kan frivillige hjælpe med at tælle og klassificere kratere på billeder fra den røde planet. Det skal hjælpe NASA med at skabe bedre kort over Mars.

Ifølge en talsmand for Jet Propulsion Laboratory har NASA brug for denne „hær af frivillige“ for at få analyseret den enorme mængde af data fra sonder og robotter. Det er en opgave, som (endnu) ikke kan udføres automatisk af robotter.

„Vi lever i en tid, hvor alle kan være en forsker,“ lyder budskabet fra rumfartsorganisationen.

Konceptet ser ud til at blive en succes. I de første to uger har tusindvis af brugere klassificeret 2,3 millioner billeder.

Det er efterhånden en gammel ide at samle frivillige over nettet. Men typisk er der tale om, at man skal stille regnekapacitet på sin computer til rådighed. Det mest kendte projekt er nok SETI@Home, hvor man kan hjælpe med at lede efter radiobeskeder fra rummet.

Det er en stor succes – ihvertfald målt på de millioner af brugere, der deltager i projektet, men det er dog endnu ikke lykkes at finde en kosmisk flaskepost.

Et andet populært projekt er Galaxy Zoo, hvor hobbyforskere skal hjælpe med at klassificere galakser. Her har man allerede modtaget mere end 100 millioner klassificeringer.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere