Folkeskoler spilder millioner på forkert it

Folkeskolerne bruger millioner på nye computere til eleverne, men pengene burde i stedet bruges på elektroniske tavler og digitale skoletasker, mener it-forsker.

Regeringen har bevilliget 370 millioner kroner til nye computere til landets folkeskoler, men en dansk it-forsker mener, at pengene bruges forkert. Hvis de danske børn skal med i verdens-eliten er det nødvendigt at investere i mere moderne teknologi end blot stationære og bærbare computere, konstaterer Kaj Grønbæk, der er professor ved Datalogisk Institut på Aarhus Universitet.

»Vil regeringen have børnene med i it-eliten, må den også investere i f.eks. elektroniske tavler og digitale skoletasker, der øger mobilitet og elevsamarbejde«, siger Kaj Grønbæk til Jyllands-Posten.

Forskerne i Århus har udviklet et elektronisk klasseværelse med et interaktivt gulv og elektroniske tavler, der skal øge elevernes motivation.

Selvom 96 procent af de danske skoleelever har adgang til en computer derhjemme er elevernes it-færdigheder dårligere end i lande som Sverige, USA og Canada. Det viser Pisa-undersøgelsen fra 2003.

Lektor Bent B. Andersen fra Danmarks Pædagogiske Universitet mener at problemet er, at skolerne ikke formår at udnytte de nye computere. En undersøgelse fra 2004 viser at hver fjerde lærer kun inddrager computere to til tre gange hvert halve år.

»Skolerne skal blive langt bedre til at inddrage it i undervisningen. Især er det vigtigt at bruge computerprogrammer, som er udviklet til undervisning og i nogen grad kan erstatte bøger og kopiark«, siger forskningschef Charlotte Rønhof hos Dansk Industri til Jyllands-Posten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere