ComON 08: Dell er dyrere end konkurrenterne

Prisen på Dells maskiner bliver dyrere end hos konkurrenterne, når fragtomkostninger og opgraderinger regnes med.

Med priser startende under 5000 kroner inklusiv moms kan det være tillokkende for mange at bestille virksomhedens næste desktop pc'er direkte på Dells hjemmeside.
Men man skal være opmærksom på, at de priser, som Dell bruger til at slå sig op som markedets billige alternativ til mærkevareproducenterne, bygger på skrabede startmodeller, der ofte har mindre RAM, harddiskplads og processorhastighed end konkurrenternes modeller.
Går man i gang med at opgradere en Dell-maskine til at kunne matche konkurrenterne med hensyn til processorkraft, service, styresystem, hukommelse og harddisk, bliver prisen en ganske anden. Pludselig er det kun få hundrede kroner, der adskiller.
Derudover tager Dell 625 kr. i fragtomkostninger for hver maskine. Alt i alt ender prisen på en Dell maskine med at ryge op over prisen på tilsvarende maskiner fra konkurrenterne.

Produktchef Peter Lester fra Dell kan ikke umiddelbart forklare, hvorfor deres maskiner ikke er billigere end konkurrenterne.
»Men vi trækker ikke bestemte maskinkonfigurationer ned over hovedet på folk. Vi leverer det, kunden gerne vil have,« siger Peter Lester.

Læs mere i denne uges udgave af IT-avisen ComON. Avisen havner hos abonnenterne torsdag morgen. I denne uge er der fokus på desktop-pc'er.

Prisen på storage styrtdykker
Priserne på storage-løsninger fortsætter med at dykke og forventes i 2003 at nå et leje på en sjettedel af prisen i 1999. Det viser tal fra analysevirksomheden IDC. De har opgjort anskaffelsesprisen per gigabyte storage og anslår, at gennemsnitsprisen i 2003 vil være omkring 190 kr. per gigabyte.

Stop tyven før han stjæler
Tyven skal helst opgive sit foretagende, før han er stukket af med computeren. Og med lidt omtanke og en beskeden indsats kan din virksomhed taget modet fra ham - inden han stjæler noget.

Pc'en forsvinder fra kontoret
Den klassiske grå pc-boks er snart en saga blot - også på kontoret, hvor den traditionelle desktop-computer erstattes af kompakte og lydsvage design-pc'er.

Læs også...

IT-chefer står af processor-kapløbet
Både Intel og AMD er nu klar med processorer over 3 GHz, men de danske IT-chefer takker nej.

Gode gerninger sparer penge
Handicappede børn i fattige lande får en chance i livet takket været danske virksomheders aflagte IT-udstyr. Organisationen International Børnehjælp formidler computerne gratis.

Klynger sig til diskettedrevet
Brugerne er ikke parate til at sige farvel til diskettedrevet. Det er den samstemmende melding fra Fujitsu-Siemens, IBM og HP.

Og meget mere...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere