OECD uddeler ris og ros til digital forvaltning i Danmark

En OECD-analyse af den digitale forvaltning i Danmark uddeler både ris og ros. OECD mener at der er behov for øget borgerfokus.

I det seneste år har OECD gennemført en større undersøgelse af status og udfordringer i forbindelse med indførelsen af digital forvaltning i Danmark. Den færdige rapport er netop offentliggjort og indeholder både ros og ris til de danske myndigheder. OECD konkluderer at Danmark er nået langt, men peger også på en række problemer og giver flere anbefalinger, der skal bidrage til en hurtigere udrulning af digital forvaltning.

»Vi er meget glade for den ros, som OECD har givet Danmark i rapporten, hvori bl.a. Danmarks fællesoffentlige tilgang til arbejdet med digital forvaltning fremhæves som værende et eksempel, som andre OECD-lande bør følge. Men OECD kommer også med en række anbefalinger til, hvordan vi kan blive endnu bedre, og dem skal vi nu til at kigge nærmere på,« siger lederen af Den Digitale Taskforce, Thomas Nielsen.

Rapporten bygger blandt andet på en spørgeskemaundersøgelse som blev gennemført i oktober og november 2004 med svar fra 116 kommunaldirektører, amtsdirektører og statslige chefer. Desuden er der gennemført interviews med nøglepersoner inden for digital forvaltning og organiseret to fokusgrupper med deltagere fra kommuner og amter.

KL anerkender anbefalingerne fra OECD om, at der er behov for bedre måling og dokumentation af effekterne af digital forvaltning.

»Det forudsætter, at der udvikles fælles måleværktøjer, og at arbejdet med at estimere gevinsterne på forhånd samt afklare hvorledes de fordeles, bliver styrket - for eksempel gennem øget brug af business cases. OECD anbefaler, at Danmark får et øget borgerfokus i udviklingen af digital forvaltning. KL deler fuldt ud dette synspunkt, og vi ser blandt andet gerne, at arbejdet med at etablere en borgerportal bliver højt prioriteret i hele den offentlige sektor,« siger Erik Fabrin, formand for KL's IT- og Erhvervsudvalg.

OECD har tidligere gennemført tilsvarende undersøgelser i blandt andet Norge og Finland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere