Microsoft vil fortsat investere i Europa

Det klare nederlag ved EF-domstolen ændrer ikke ved, at Microsoft fortsat vil investere og oprette nye arbejdspladser i Europa, lover softwarefirmaet.

Microsofts juridiske chef Brad Smith erkender at dagens afgørelse ved EF-domstolen er et klart nederlag for softwarefirmaet. På et pressemøde mandag middag afviste Brad Smith at kommentere dommens detaljer eller svare på, hvorvidt firmaet vil anke afgørelsen, men han forsikrede at Microsoft vil samarbejde med Kommissionen.

»Det står klart at domstolen er enig med Kommissionen på en række punkter, og jeg vil gerne starte med at udtrykke vores taknemmelighed overfor retten for det langvarige og grundige arbejde, der ligger bag afgørelsen,« sagde Brad Smith.

På et enkelt punkt har Microsoft fået medhold hos EF-domstolen. Det er spørgsmålet om den uafhængige tredjepart, som skulle nedsættes for at overvåge, at Microsoft lever op til kravene. EF-domstolen har annulleret denne del af EU-Kommissionens afgørelse.

»Vi sætter pris på domstolens afgørelse på spørgsmålet om trustee monitoring, hvor retten var enig med os, men jeg skal være den første til at erkende, at det ikke er den vigtigste del af denne afgørelse,« sagde Brad Smith.

Han tilføjede at firmaer som Sun og Novell, der var med til at starte sagen mod Microsoft i 1998, nu har indgået tætte partnerskaber med firmaet.

»Mange ting har ændret sig siden denne sag startede i 1998. Verden har ændret sig, branchen har ændret sig, og vores firma har ændret sig,« sagde Smith.

I perioden fra 1998 og frem til i dag har Microsoft øget antallet af ansatte i Europa fra 3.900 til 13.000, og firmaets årlige investeringer i forskning og udvikling i EU-landene er steget fra 3 mio. dollar til mere end 500 mio. dollar. Og dette vil fortsætte med at stige i de kommende år, trods EF-domstolens afgørelse, lover Brad Smith.

»Det er meget vigtigt for os som firma, at vi handler i overenstemmelse med europæisk lov. Vi vil studere denne afgørelse, og hvis det er nødvendigt for os at tage flere skridt for at overholde kravene så vil vi gøre det,« sagde Brad Smith.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere