Piratpoliti kortlægger torrent-uploads

Jagten på brugere af bittorrents bliver en vanskelig proces for Antipiratgruppen - ikke desto mindre er de klar med 50 sider dokumentation på hver af de anklagede bruger.

I den næste tid bliver Danmark skueproces for et nyt slag mellem pirater og antipirater.

For nyligt udsendte Antipiratgruppen 190 breve med erstatningskrav og advokatkontoret, der står for piratjagten, bekræfter overfor ComON, at der nu er sager omkring bittorrent-brugere.

Ved normal fildeling kunne piratjægerne se en fildelers mappe, tage nogle screen shots og så sende erstatningskravet.

Ved bittorents er det væsentligt sværere for piratjægere at samle dokumentation. Her bruger man en tracker til at finde filer og mens man henter filen, kan den blive sendt videre i verden. Det gør det væsentligt sværere for Antipiratgruppen at samle beviser.

»Jeg går ud fra at APG har en bagatelgrænse. Ved bithorrent skal Antipiratgruppen ind og finde de enkelte filer, der har man ikke en samlet mappe med ting,« siger talsmand Sebastian Gjerding fra Piratgruppen.

Men Antipiratgruppen har taget udfordringen op.

»Det er en forholdsvis kompliceret proces. Det er et omfattende materiale, der kører fra start til slut,« fortæller advokat Niels Bo Jørgensen fra Antipiratgruppen.

Hver sag indeholder 50 siders dokumentation.

»Vi går efter dem, der har uploadet torrents. Kort fortalt så starter dokumentationen ved den første torrent og så registrerer vi, hvem der henter den, og så følger vi den torrents livscyklus og opfanger, hvor ofte den bliver hentet. Vi kan følge den så længe, at vi kan fremsætte et erstatningskrav,« siger Niels Bo Jørgensen.

Vil I kun forfølge den første, der uploader en torrent?

»Det kan jeg ikke sige endeligt endnu, men i første omgang er det først, der der uploader, vi forfølger. Men vi har dokumentation hele vejen,« lyder truslen.

Antipiratgruppen har indtil videre haft succes med at jagte de traditionelle fildelere på DC-netværk, hævder Niels Bo Jørgensen.

»Før var der 150.000 brugere i dag er antallet nede på et par tusinde. Det tolker vi som om at vores indsats, der har været succesfuld,« mener Niels Bo Jørgensen.

Et andet element i bittorent-sagerne går på, om folk kan vide, at de videresender ulovligt materiale. I princippet kunne man downloade en fil, der så uskyldig og lovlig ud, men den kan så vise sig at være kamoufleret og ulovlig at hente i virkeligheden. Alligevel bliver den sendt videre til næste bittorrent-bruger.

Hvis du er en af dem,d er har modtaget erstatningskrav for bittorrentvirksomhed, vil ComON meget gerne i kontakt med dig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere