Kommuner vil stoppe privat surfing i arbejdstiden

Personalecheferne i de danske kommuner ønsker at de ansatte skal begrænse den tid der bruges til at surfe privat på nettet, men de er uenige om metoderne.

Landets kommunale personalechefer er uenige om, hvordan medarbejdernes private internet-forbrug skal begrænses. Det viser en rundspørge foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, hvor 128 personalechefer svarede.

Der hersker til gengæld enighed om, at den tid der bruges til at sludre i telefonen eller surfe privat på nettet skal reduceres, men det er langt fra alle kommuner, der har retningslinier på området.

Blandt de kommende storkommuner er det 75 procent, der i dag har egentlige regler på it-området, mens det kun er 63 pct. af de fortsættende kommuner, der har taget stilling til medarbejdernes private brug af nettet.

»Vi kører på tilliden. Jeg kan ikke afvise, at der kommer en sag, som vil betyde, at vi bliver nødt til at indføre mere formelle regler, men det har ikke været et problem indtil nu,« siger personalechef i Ærøskøbing, Poul Werge, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

I Horsens Kommune har man valgt en anden fremgangsmåde. Her er der nedfældet en skriftlig politik på området, og i sidste ende kan medarbejderen risikere fyring, hvis det private netforbrug tager overhånd.

»Vi blev som følge af væksten på it-området, nødt til at indføre en egentlig politik på området. Hvis der nu kommer en sag, så ved både vi og den ansatte hvilke sanktionsmuligheder, vi har. Derfor skriver alle nye medarbejdere under på en aftale, hvor der står, at det tilstræbes, at medarbejderne ikke surfer privat i arbejdstiden,« siger Kaj Kjær Nielsen, der er personalechef i den nye Horsens Kommune

Horsens vil dog ikke indføre et egentligt forbud mod at surfe privat, og de kommunale personalechefer er generelt afvisende over tanken om, helt at forbyde medarbejderne at bruge nettet i privat øjemed i arbejdstiden.

»Hvis vi skulle sidde og holde øje med, om medarbejdere nu arbejdede, når de skulle, så ville vi bruge meget mandkraft på administration, og i sidste ende ville det ikke kunne betale sig. Det ville koste alt for mange timer at sidde og overvåge på den måde,« siger Kaj Kjær Nielsen til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere