Novo vil slås med IBM og CSC

Novo Nordisk sender nu sit it-selskab i direkte kamp mod IBM, CSC, KMD, Mærsk Data og DM-Data på markedet for outsourcing af it-opgaver.

Hidtil har fokus hos it-selskabet Novo Nordisk IT været at løse interne it-opgaver for medicinalgiganten. Men nu bliver selskabet gjort klar til at springe ind i kampen om millionerne på det hastigt voksende marked for outsourcing af it-opgaver, skriver Dagbladet Børsen.

Blandt andre CSC og DM-Data har det seneste år høstet flere store outsourcing-ordrer. CSC skal eksempelvis stå for opgaverne hos SAS og Tryg, mens DM-Data skal tage sig af opgaven hos WM-Data.

Novos it-selskab skifter i forbindelse med satsningen navn fra Novo Nordisk IT til NNIT og bliver det sjette største selskab på markedet efter IBM, CSC, KMD, Mærsk Data og DM-Data.

Det primære fokus bliver rettet mod selskaber i den europæiske medicinalindustri, hvor selskabet vil udnytte de erfaringer, der er opbygget i forbindelse med opgaverne hos Novo Nordisk. Målsætningen er, at mindst ti procent af opgaverne skal komme fra andre selskaber end Novo Nordisk-koncernen inden udgangen af 2004.

"Vi vil byde på de svære opgaver, hvor vi kan bevise vores kompetence. Det er den eneste måde, vi kan bevise vores konkurrenceevne, for det er her, vi får prisfastsættelsen. Men vi skal fastholde vores profitabilitet. Det der med at sælge under kostprisen, anser vi ikke for en lovlig sport," siger administrerende direktør i NNIT, Torben Skriver Frandsen, der fortsætter i chefstolen.

NNIT omsatte i 2003 for 713 millioner kroner og beskæftiger omkring 700 medarbejdere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere