Teleselskaber i krig på mobildata

Med udgangspunkt i hver deres teknologi indleder Danmarks to største mobilselskaber, TDC og Telia, nu en kamp på mobildata til erhvervslivet. Imens må Sonofon blot kigge på fra sidelinjen. Det skriver IT-avisen ComON, der udkommer torsdag.

Virksomheder og erhvervsfolk på farten bliver de store vindere i det slag om mobildata, som Danmarks to største mobilselskaber nu lægger i kakkelovnen til. Det skriver IT-avisen ComON, der udkommer torsdag.

I starten af oktober går TDC i luften med 3G-telefoni, og det helt store trækplaster bliver datakort, som kan sikrer erhvervsfolk på farten hurtig mobil adgang til internet, intranet og lignende. I samme måned lancerer Telia deres EDGE-netværk. 3G giver i bedste fald datahastigheder op til 384 kbit/s, mens EDGE giver i nærheden af 150 kbit/s.

Men hos Telia slår administrerende direktør Jesper Brøckner på at selskabet starter med at dække 90 procent af landet, mens TDC kun dækker de fire største byer, svarende til 40 procent.
»Vi vurderer at det er bedre at være landsdækkende, end at have 3G-hastigheden. Markedets efterspørgsel kan godt dækkes med EDGE, og der er ikke særlig stor forskel i brugeroplevelsen,« forsikrer Telia-direktøren.

Hos TDC er budskabet naturligvis det stik modsatte.
»Vi har valgt at satse på kvalitet frem for geografisk dækning,« siger administrerende direktør i TDC Mobil, Mads Middelboe.

Uanset hvad, så er der ingen tvivl om at de to selskaber bejler kraftigt efter erhvervslivets gunst og muligheden for endnu hurtigere adgang til data på farten, end det er tilfældet med GPRS i dag.

På sidelinjen står Danmarks tredje store mobilselskab, Sonofon, der hverken har et 3G- eller et EDGE-netværk.

»Vores vurdering er, at det egentlige danske gennembrud for 3G stadig er et stykke ude i fremtiden før mobiltelefoner og netværk er modnede. Til den tid er vi naturligvis også på plads med 3G. Vores team i Norge har allerede rullet 3G ud, og dermed har vi store erfaringer at trække på, når vi ruller ud i Danmark. Så jeg mener på ingen måde at vi er hægtet af,« siger Sonofons direktør Henrik Clausen, der dermed tilsyneladende er ret sikker på at Sonofon løber med den fjerde danske 3G-licens, når den næste år bliver udbudt i auktion.

I dag er det kun 3, TDC og Telia, der har licens til 3G-telefoni i Danmark.








Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere