Tele2 klar til dansk 3G-satsning

Det svenske teleselskab Tele2 har klare ambitioner om at komme til at spille en rolle på 3G-markedet i Danmark. I løbet af næste år forventer Tele2 at tage skridtet videre til den tredje generation.

Meget tyder på, at Sonofon får konkurrence fra det svenske teleselskab, Tele2, om den ledige 3G-licens på det danske marked.

Svenskerne lancerede i slutningen af juni 3G-telefoni på egen grund, og ifølge selskabets danske direktør Niclas Palmstierna er det slet ikke udelukket, at man vil forsøge at gøre manøvren efter i Danmark.

»Vi er købmænd, og vi kigger altid på de muligheder, som foreligger,« konstaterer Tele2s Niclas Palmstierna over for IT-avisen ComON.

Telias køb af Orange for nyligt gav Telia to 3G-licenser. Den ene af dem skal enten leveres tilbage til IT- & Telestyrelsen eller sælges til anden side. Det forventes afklares så snart, sammenlægningen af de to selskaber er godkendt af konkurrencemyndighederne.

Palmstierna ønsker ikke konkret, at kommentere om Tele2 allerede nu er klar med et bud på den ledige 3G-licens, men han afslører, at begrebet 3G-telefoni er en klar del af selskabets strategi i Danmark.

»Det er helt sikkert, at når 3G-markedet begynder at tage fart i Danmark, så er det vores mål at tilbyde 3G-telefoni. Men der er jo flere muligheder for hvordan, det kan komme til at foregå. Enten kan vi købe os til kapacitet hos andre eller vi kan opbygge vores eget net,« siger Niclas Palmstierna.

Tele2-direktøren regner det dog ikke for sandsynligt, at der for alvor kommer aftræk i 3G-markedet før til næste år.

»Det kræver, at der kommer nogle 3G-telefoner ud på markedet, før det tager fart. Derfor forventer jeg ikke, at der sker noget markant før i 2005. På det punkt er Danmark stadig et stykke efter Sverige,« siger Niclas Palmstierna.

I sidste uge meldte Telia ud, at man næppe forventer at sætte strøm til sit danske 3G-net i indeværende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere