Web-guiden uge 8

Navn: Apoteket Online


Adresse: http://www.apoteket.dk


Emne: Medicin


Beskrivelse: Danmarks Apotekerforening står bag en omfattende ny hjemmeside, hvor man kan læse om lægemidler, vitaminer og mineraler og få gode råd om udbredte sygdomme og deres symptomer. Apoteket Online er ikke en Internet-forretning - det er ikke muligt at bestille medicin over nettet - men hjemmesiden rummer mange nyttige oplysninger samt adresser og åbningstider for alle landets apoteker. I forbindelse med de enkelte apoteker kan man også læse, hvornår vagten har åbent.


Design: Apoteket Online benyttes rammer (frames) til at opdele siden i flere selvstændige sektioner. Det første indtryk er dog lidt rodet, og det kan virke endnu mere forvirrende, at links til de forskellige sektioner som "Dit apotek", "Lægemidler" og "Tjek dig selv" på forsiden står i hovedrammen, mens de på alle andre sider er flyttet op i toprammen. De samme links kan endda kaldes frem på en tredje måde, med knappen med den lidt forvirrende påskrift "Hvor vil du hen?", der tilbyder små forklaringer til de enkelte sektioner.


Opdatering: I venstre side af skærmen findes en ramme med overskrifter på de senest tilkomne artikler, hvor man bl.a. kan læse om "lopper hos hund og kat", "prævention" og "pollental og vejret". Yderligere findes på forsiden et lille vindue med overskriften "Sidste nyt", hvor der også findes links til nye artikler.


Links: Kategorien med samme navn gemmer henvisninger til hjemmesider om sundhed, velvære og sygdomme. Det kan være medicinske tidsskrifter, databaser, patientforeninger og offentlige hjemmesider.


Omfang: Indholdet af informationer er meget omfattende. Foruden databasen om udbredte sygdomme og fortegnelsen over lægemidler kan man også søge i en liste med godkendte naturlægemidler og læse om vitaminer og mineraler. Medicinhåndbogen indeholder yderligere information om lægemidlerne, og man kan læse om den rigtige anvendelse af miksturer, inhalatorer og andre præparater. "Tjek dig selv" gemmer en lang række muligheder for at teste sit eget helbred, vægt, kolesteroltal, stressniveau og motionsbehov.


Samlet vurdering: De forholdsvis tørre og lidt kedelige informationer suppleres godt af de velskrevne artikler, der gør at Apoteket Online er mere end bare et produktkatalog. Det er et web-sted med god og relevant rådgivning om sundhedsspørgsmål, som velsagtens på sigt vil konkurrere med den meget populære lægetjeneste NetDoktor.dk. Men hjemmesiden repræsenterer selvfølgelig også apotekernes forsøg på at kontre det stigende salg af medicin over nettet. En artikel med overskriften "Medicin på nettet" gør, ikke overraskende, opmærksom på de mange problemer, der kan opstå hvis man bestiller lægemidler på nettet.


Der er selvfølgelig stadig plads til forbedringer. F.eks. kunne søgefunktionen udvides, så man målrettet efter apoteker, der har vagtåbent på bestemte dage. Som systemet er nu skal man klikke på hvert enkelt apoteks beskrivelse for at læse vagtplanen




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    TIETOEVRY DENMARK A/S
    Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere