Danmark en super-vækstregion

Ifølge nye tal fra analyseinstituttet VentureOne har Danmark udviklet sig til at være et af Europas mest attraktive investeringsområder. Det kom frem på Vækstfondens årsmøde i går.

Markedet for risikovillig kapital har været sløjt i de seneste år, men nu går det fremad, og Danmark er et særdeles attraktivt investeringsområde. Nye tal fra analyseinstituttet VentureOne viser, at hele ni procent af de samlede europæiske ventureinvesteringer tilfaldt Danmark sidste år. Det kom frem på Vækstfondens årsmøde i går.

Både når man opgør de europæiske investeringer i antal og i beløbsstørrelse, tegner Danmark sig for en pæn del. Hvis man betragter Danmark og Sverige som en fælles region, er det faktisk et af Europas absolut største vækstområder, der kan bryste sig af at have tiltrukket hele 19 procent af de samlede europæiske ventureinvesteringer sidste år. England er den største europæiske økonomi inden for opstart. Derefter kommer Norden og Frankrig og Tyskland.

»I forhold til vores forudsætninger i den nordiske region, klarer vi os godt sammenlignet med andre regioner. Hvis man kigger på den nordiske region som helhed, er det faktisk europas største marked for venturekapital,« siger Partner og Head of Technology Ventures i Vækstfonden, Jimmy Fussing Nielsen, til ComON.

Et af de mest attraktive områder i Norden er Øresundsregionen, der tegner sig for 20 procent af Nordens samlede ventureinvesteringer. Desuden er Stockholmsområdet og Gøteborgområdet også store vækstområder.

»Vækstfonden var sidste år nummer tre på listen over, hvem der antalsmæssigt havde foretaget flest investeringer i Europa. Det viser noget om, at Danmark er et område med stor aktivitet. Vi kan også se, at tyskerne og franskmændene for alvor er begyndt at komme herop, når de er på udkig efter investeringsmuligheder,« siger Jimmy Fussing Nielsen til ComON.

Alt i alt går det rigtig godt på venturemarkedet. I første kvartal af 2005 har de europæiske venturefolk rejst mere kapital end i hele 2004 tilsammen, og dermed ser det ud til, at 2005 bliver et år med en livlig økonomisk og forretningsmæssig aktivitet.

Tidligere på året fremlagde regeringen en handlingsplan for risikovillig kapital. Handlingsplanen indebærer 10 konkrete initiativer, der skal øge investeringerne i unoterede aktier med 30 milliarder frem til år 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere