Apple ville ikke fornærme muslimer

Apples firkantede bygning i New York har angiveligt vakt forargelse i muslimske kredse, fordi bygningen minder om den hellige bygning i Mecca. Kritikken afvises nu som en fejloversættelse, men Apple har alligevel valgt at besvare den.

Forleden kunne vi fortælle, at The Middle East Media Research Institute (MEMRI) havde oversat en arabisk tekst, hvor en række muslimer blandt andet kritiserede indgangspartiet på Apple Store i New York for at ligne den muslimske Ka'ba.

Ligeledes skulle den muslimske kritik være rettet mod Apples såkaldte Genius Bar, fordi det antyder, at der serveres alkohol i "Guds hus". Genius-baren er dog blot navnet på butikkens helpdesk.

Kritikken bliver yderligere skinger af det faktum, at den stammer fra unavngivne sider.

Kritiske røster mener dog heller ikke, at Apple skal tage kritikken alvorlig. Apple-tilhængere hævder, at The Middle East Media Research Institute med vilje har valgt at oversætte de mest rabiate synspunkter fra den muslimske verden, angiveligt for at piske en stemning op. Det synspunkt støttes blandt andet af Ibrahim Hooper fra Council on American-Islamic Relations. Ved en tidligere lejlighed har Hooper sagt til Washington Times, at MEMRI finder de værst tænkelige udsagn fra den muslimske verden, og forsøger at sprede dem så bredt som muligt.

Omvendt mener MEMRI, at man blot refererer og oversætter synspunkter fra den arabisk sprogede verden.

Nu har Apple-talsmand Steve Dowling dog alligevel valgt at besvare kritikken med følgende udsagn:

"New Yorkerne har givet vores butik på Fifth Avenue en utrolig positiv modtagelse. Et par blogs refererede til butikken som "Mecca", og andre observerede, at butikken lignede Ka'ba da den blev opført. Apple har aldrig refereret til butikken som "Mecca", og indgangspartiet er ikke et forsøg på at efterligne Ka'ba. Vi respekterer alle menneskers religioner..."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere