Google skal dræbe Flash

Free Software Foundation opfordrer nu Youtube-ejeren til at afskaffe Flash.

Google har netop afsluttet overtagelsen af firmaet On2 Technologies og dets videoformat, VP8, og nu lægges der pres på Google for at få Flash skiftet ud med VP8 på Youtube. Free Software Foundation (FSF) har sendt et åbent brev til Google, hvor firmaet opfordres til at frigive VP8 som et åbent format uden licensafgifter og samtidig selv bruge VP8 på Youtube. Dermed kan Google befri verden for de patenterede og proprietære formater som H.264 og Flash, hedder det i brevet.

Der henvises til at Google nu befinder sig i en unik position. Dels ejer man verdens største videosite, Youtube. Og dels har netop købt sig til en high-performance-codec, VP8, som sagtens kan konkurrere med de andre formater.

Youtube bruger Flash i dag, men der er brug for et frit og åbent format, mener FSF. Og det kan Google altså levere med VP8, hvis man vælger at gøre det, samtidig med at man kunne sende et stærkt signal ved selv at udskifte Flash med VP8 på Youtube.

FSF ønsker at Flash helt skal afskaffes og henviser til Apple, som ikke vil bruge Flash på iPod og iPad. Apple har hele tiden hævdet, at Flash bruger for mange ressourcer og kører for dårligt på Mac-platformen.

Youtube eksperimenterer allerede med en Flash-fri version af tjenesten baseret på HTML5, men her benyttes en anden patenteret videocodec, H.264.Og det er ikke løsningen, mener altså Free Software Foundation, der opfordrer Google til at bevise, at man faktisk tænker på brugernes frihed og ikke kun på sin egen markedsposition.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere