IFPI: Det er indiskutabelt ulovligt!

Den nye musiktjeneste Ezmo er ulovlig i dens nuværende klæder, men IFPI tager godt imod idéen og afviser ikke, at der på sigt kan blive tale om en mulig samarbejdspartner.

Udviklerne bag Ezmo mener, at de har lavet en lovlig tjeneste ved at begrænse adgangen til det uploadede musik til 10 personer. Men det er man ikke enig i hos pladeselskabernes brancheforening.

»Som det forelægger nu, så er Ezmo indiskutabelt ulovligt ifølge dansk lovgivning. For man må ikke uploade musik, som andre mennesker kan streame eller downloade," siger IFPIs danske talsmand,« Jesper Bay til ComON.

Den klare udmelding skræmmer ikke Ezmos norske fædre, som ikke forventer, at pladebranchen vil sætte alvor bag ordene lige med det samme.

»Mange af vores eksisterende love er jo slet ikke tidsvarende i forhold til udviklingen. Hvis man for eksempel leder rigtig godt i lovskrifterne, så kan man også finde argumentation for, at iPod'en er ulovlig,« siger Ezmos direktør Petter Karal til ComON.

Hans kommunikationsdirektør uddyber:

»Og hele den juridiske snak bliver ikke så vigtig, så snart vi har en kommerciel løsning klar. For hvis kunstnere og selskaberne får betaling for deres musik, så er alle glade,« mener Ståle Mortensson, der er kommunikationsdirektør hos Ezmo.

Ezmos kommercielle intentioner kan du læse mere om her. Og de kommercielle planer vækker også interesse hos IFPI.

»Som udgangspunkt er det jo interessant, når entreprenante mennesker kommer på gode idéer, og det ekstra gode i denne sammenhæng er, at Ezmo på forhånd har kontaktet os,« siger Jesper Bay fra pladeindustriens brancheforening, som havde møder med Ezmo i sidste uge.

Han forestiller sig, at rettighedsindehaverne får del i Ezmos reklameindtægter eller i et kommende musik salg på Ezmo.

Og selv om IFPI umiddelbart betragter Ezmo som ulovlig, så vil brancheforeningen nøjes med at forholde sig afventede i de første måneder af Ezmos levetid, indtil nordmændene kan fremvise en forretningsmodel.

Ezmo forventer, at de første aftaler med pladeselskaberne er på plads efter sommerferien og senest inden årsskiftet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere