Erhvervsportal svigtes af offentlige myndigheder

Problemerne med erhvervsportalen Virk stikker dybere end tvisten mellem IBM og Krak. De funktioner, virksomhederne har behov for, mangler, fordi myndigheder lukker øjnene for portalen. Det skriver IT-avisen ComON i denne uges udgave.

De tekniske problemer på Virk.dk skygger for langt større underliggende problemer, som er den reelle grund til at erhvervsportalen endnu ikke er en succes.

De offentlige myndigheder har forsømt at udvikle løsninger, som gør at deres digitale løsninger kan bruges på Virk.dk og derfor er nytteværdien for erhvervslivet minimal. Det mener Dansk Industri.

»Virk er endnu ikke er det ene sted, hvor alle indgange til det offentlige er samlet, så man slipper for alle de administrative problemer, der ligger i at skulle opsøge tre myndigheder, når man eksempelvis skal indberette noget på miljøområdet,« siger Dansk Industris Lone Saaby, der er chef for Dansk Industris afdeling for mindre og mellemstore virksomheder.

»Ideen med én offentlig portal, hvor man kan indberette alt til det offentlige er helt rigtig. Men den optimale løsning ligger ikke lige for inden for de nærmeste år. Det letter jo ikke de administrative byrder ret meget, at der blot er sat strøm til en masse blanketter,« uddyber Lone Saaby.

De digitale løsninger fra en lang række myndigheder er i øjeblikket kun tilgængelige med links fra Virk.dk, og derfor efterlyser Dansk Industri, at der fra politisk hold bliver givet flere incitamenter til at få udviklet flere offentlige løsninger specielt til Virk.dk.

»Lige nu findes der hverken gulerod eller pisk, der kan få alle offentlige myndigheder til at støtte op om Virk og udvikle sammentænkte tjenester til portalen. Der bør opstilles nogle gulerødder for de offentlige myndigheder, så de belønnes for at samarbejde og flytte deres online-løsninger over på Virk.dk,« siger Lone Saaby.

Hun henviser til ét af de steder, hvor det faktisk er lykkedes at sammenkøre de offentlige systemer - det såkaldte Webreg, hvor selskaber kan stiftes online. Her sker alle relevante informationsgange hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, som herefter har ansvaret for at videresende oplysninger til de myndigheder, der har brug for oplysninger vedrørende virksomhedsetablering. Her processen er fuldautomatisk og tager blot på ti minutter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere