Ny forskerpark i Århus skal styrke IT-sektoren

IT-forskerparken i Århus skal tiltrække teknologi-virksomheder og styrke IT-sektoren i området.

Lige inden sommerferien indgik Århus Kommune, Århus Amt og et konsortium en aftale om etableringen af en IT-forskerpark på 10.000 kvadratmeter ved den eksisterende IT-by Katrinebjerg.

Forskerparken skal markere Århus på IT-landkortet - og flere eksperter mener, at projektet vil styrke IT-sektoren i området.

»Den nye IT-forskerpark vil uden tvivl styrke de eksisterende IT-virksomheder. Dels fordi den på sigt vil øge de udefrakommende investeringer. Dels fordi den vil medvirke til at holde på den kvalificerede arbejdskraft, så de kompetente kræfter ikke flytter til København eller udlandet,« siger Claus Thomsen, business manager i PLS Rambøll Management.

Han er undervejs med den første danske undersøgelse af udviklingsparker og mener at projektet kan være med til at stimulere områdets erhvervsudvikling.

»Parken vil fremme iværksætterkulturen og resultere i flere iværksættere inden for IT. Samtidig vil den gennem en tæt sammenkobling med områdets forskningsinstitutioner fremme kommercialiseringen af forskningsresultater, hvilket også vil skabe flere virksomheder,« vurderer Claus Thomsen.

Ph.d.-forsker Anne Bøllingtoft tror at forskerparken kan være med til at øge den i forvejen høje koncentration af små og store IT-virksomheder i Århus.

»Etableringen af en IT-forskerpark kan gøre IT-miljøet mere attraktivt. Ydermere vil potentialet være til stede for at forskerparken kan tiltrække flere IT-virksomheder, og denne vækst vil i sig selv tiltrække endnu flere virksomheder,« vurderer Anne Bøllingtoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere