Magnetbånd med 1 TByte

Sony udvikler en ny generation af tape-backup-systemer med en kapacitet på 1 TByte.

Stadig større harddiske i servere og professionelle arbejdsstationer betyder samtidig, at behovet for backup-kapacitet stiger tilsvarende. Japanske Sony udvikler en helt ny magnetbånd-teknologi, som skal imødekomme den hastige udvikling indenfor lagermedier.


Sonys mål er en kapacitet på 1024 Gigabyte eller 1 Terabyte per bånd. Det svarer til en datatæthed på 6,5 GByte/tomme på 8mm-kassetter. Datatætheden bliver 17 gange større end i Sonys nuværende produktserie, AIT2 (Advanced Intelligent Tape), som kan lagre 50 Gbyte per bånd.


De næste generationer, AIT3 og AIT4, kan gemme henholdsvis 100 og 200 Gbyte per bånd. Der er altså lidt af et spring til de nye tape-drev med 1 TByte, som Sony har annonceret - og markedsintroduktionen er da også først sat til 2003 eller 2004.


Det største problem med den nye teknologi er forholdet mellem signal og støj - selv små uregelmæssigheder kan ødelægge gemte data. Det skal løses med en ny skrivemetode, der beskytter mod fejl.


Et andet problem er spændingen mellem skrive/læse-hoved og bånd, som opbygger statisk elektricitet på op til 40 volt. Det kan i sidste ende ødelægge skrive/læse-hovedet. Sony vil løse dette problem med en ny produktionsteknik til båndene, som skal reducere den højeste spænding til 5 volt.


(Kilde: techannel)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere