Danmark overvejer "fransk" lukning af piraters net

Fogedrettens kontroversielle spærring af Tele2-kunders adgang til Pirate Bay danner grundlag for de anbefalinger, som en arbejdsgruppe i næste uge afleverer til Regeringen. Arbejdsgruppen har både undersøgt den franske model med et advarselssystem og andre avancerede antipirat-tiltag.

Når Erhvervsminister Bendt Bendtsen i næste uge fremlægger en rapport om Regeringens indsats mod piratkopiering, bliver det med skrappe midler blandt de mulige værktøjer.

Den tværministerielle arbejdsgruppe, der har barslet med rapporten i et helt år, har både overvejet metoder som deep packet filtrering og den franske model for lukning af piraters internetforbindelse som populært kendes under betegnelsen "3 strikes and you´r out".

Arbejdsgruppen skulle egentligt have afleveret sin rapport i oktober sidste år, men valgte af udskyde afleveringen for blandt andet at kunne kigge nærmere på den franske model, der blev præsenteret i efteråret som et såkaldt aftalememorandum mellem den franske stat og landets internetudbydere.

Også den seneste kontroversielle kendelse fra Fogedretten på Frederiksberg indgår i arbejdsgruppens overvejelser.

»Vi har gennemgået eksisterende retspraksis på området, og Fogedrettens kendelse er en del af retspraksis,« siger Bente Skovgaard Kristensen, kontorchef i Patent og Varemærkestyrelsen og sekretariatschef i arbejdsgruppen.

At Fogedrettens kendelse både er ført videre i en såkaldt justifikationssag og samtidigt er blevet kæret til landsretten, ændrer ikke ved, at den på nuværende tidspunkt er en gyldig retspraksis, anfører hun.

Uanset hvilke metoder, arbejdsgruppen vælger at anbefale, bliver der efter al sandsynlighed tale om kraftige stramninger af de eksisterende regler.

»Anbefalingerne indeholder blandt andet styrket samarbejde mellem myndighederne, men også stramning af sanktionsniveauet. Jeg forventer, at udvalget vil pege på et behov for hårdere sanktioner mod piratkopiering,« sagde formanden for arbejdsgruppen, Jens Bødtcher-Hansen, tidligere til borsen.dk.

Den franske model for spærring af piraters internet er siden kommet frem i forslag til lovudkast i Storbritannien og i Australien.

EU-Kommissionen har desuden udsendt en meddelelse i januar, hvor man blandt andet opfordrer medlemslande og interessenter til at kommentere den franske model.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere