Kommunerne dårlige til e-mail

35 procent af de danske kommuner svarer ikke, hvis man sender en forespørgsel per email. Det viser en ny undersøgelse fra Center for Digital forvaltning (CEDI).

35 procent af de danske kommuner svarer overhovedet ikke, hvis man sender en forespørgsel per email. Det viser en ny undersøgelse, som Center for Digital forvaltning (CEDI) har lavet for Børsen.

CEDI har målt kommunernes e-parathed på den tid, der går før de svarer på borgernes digitale henvendelser. Og det viser sig, at der er kolossal forskel på serviceniveauet og e-kompetencerne i de enkelte kommunerne.

Efter to uger havde 93 ud af de 270 kommuner i undersøgelsen overhovedet ikke reageret på de henvendelser, som CEDI havde rettet til dem. De øvrige 176 kommuner besvarede forespørgslen, men der var stor forskel på både deres svartid og kvaliteten af deres svar.

I mange tilfælde var svarene både fyldestgørende og serviceorienterede, men i andre tilfælde fik afsenderen blot en uforskammet mail tilbage som svar på sit spørgsmål - for eksempel svarede nogle kommuner blot med et "ja" på det stillede spørgsmål, hvilket må siges ikke at være tilfredstillende.

»Selv om det stillede spørgsmål sprogligt set kan besvares med et simpelt ja eller nej, synes jeg godt, man kan forvente et højere serviceniveau fra offentlige myndigheders side - vi ved fra andre undersøgelser, at borgerhenvendelser netop ofte er præget af upræcise spørgsmål. Det stiller krav til kommunerne om en vis indlevelse og forståelse for, hvad borgeren i virkeligheden spørger om, og så er enstavelsesord altså ikke nok,« siger Troels Andersen, analysechef i CEDI, til Børsen i dag.

Den gennemsnitlige svartid for de 176 kommuner var på cirka 40 timer.

7,4 procent af kommunerne svarede inden for én time. 29,2 procent af kommunerne svarede inden for ét døgn. 25,5 procent af kommunerne svarede inden for én uge, otte procent af kommunerne svarede inden for 14 dage og knap 35 procent af kommunerne svarede overhovedet ikke.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Systemejer/Application Manager til SAP-installationer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalist til PMO
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere