Tetra-debaten betegnes som en farce

Danmark har sat sin førerposition på Tetra-området over styr, mener teleanalytiker John Strand, der betegner debatten om beredskabets radioer som en farce.

Teleanalytiker John Strand betegner debatten om den digitale radiostandard Tetra til beredskabet som en grotesk farce. Senest har Forsvarsministeriet afvist at træffe en hurtig beslutning om den kommende radiostandard med henvisning til en rapport, der ventes færdig i starten af 2006.

»Der er nu lavet så mange rapporter at det ikke kan beskrives - den, som Forsvarsministeret laver lige nu, er bare endnu en i rækken og endnu et symptom på, at IT- og Telestyrelsen virkelig har klokket i det. Man har talt om Tetra i årevis og uddelt licenser til en mobilteknologi, hvor foretnings-grundlaget bl.a. er baseret på at offentlige virksomheder skal bruge teknologien,« siger John Strand til ComON.

Han lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af IT- og Telestyrelsen, men understreger at det politiske ansvar skal deles mellem den nuværende regering og Socialdemokraterne, som havde regeringsmagten da den oprindelig beslutning om udstedelsen af Tetra-licenserne blev truffet. Det førte til etableringen af to danske Tetra-net - men myndighederne har tøvet med at tage teknologien til sig.

I mellemtiden har Norge, Sverige og en lang række andre lande overhalet Danmark og etableret nationale beredskabsnet med Tetra-teknologi.

»Tetra er en dansk standard. At vi tabte førerpositionen på GSM er et faktum og at vi nu taber den på Tetra bliver desvære også et faktum. Der er fyret hundredvis af mennesker i den danske Tetra-industri,« siger John Strand.

Selvom den officielle beslutning om et skift til digital radioteknologi i beredskabet stadig mangler, er der allerede nu tusindvis af Tetra-terminaler i daglig drift hos både private og offentlige Tetra-brugere, deriblandt SAS, HUR, Metroen og Københavns Brandvæsen.

»Regeringens ønske om at vi skal være et højteknologisk land der satser på forskning og udvikling bliver saboteret af nøleri. Jeg er flov over at statsministeren på den ene side siger at vi skal satse på forskning og viden samtidig med, at det offentlige bevidst saboterer en højteknologisk industri som den danske Tetra-branche,« siger John Strand.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere