NKT skrotter nyt Giga - 60 fyret

<b>OPDATERET</b> Industrikoncernen NKT skrotter sin teknologi-division, NKT Integration. Dermed bliver 60 afskediget - heraf 40 i Danmark. Markedet for en mulig storsællert forsvandt i horisonten.

Drømmen om at skabe et nyt Giga er smuldret. Det er erkendelsen hos NKT Holding, der nu lukker sine aktiviteter i datterselskabet NKT Integration. Med aflivningen af teknologi-delen har NKT droppet flere års forskning og udvikling af fiberoptiske komponenter.

Samtidig står 60 ansatte nu uden job. Heraf er de 40 beskæftiget i Danmark, mens resten arbejder i USA og Canada.

»Markedsvilkårene for optiske komponent- og systemleverandører til den globale telekommunikationssektor særdeles vanskelige. Vi har derfor igennem de seneste måneder evalueret den strategiske situation for NKT Integration. (...) Endvidere er mulighederne for at afhænde eller sammenlægge NKT Integration med andre aktører inden for industrien blevet undersøgt. Dette har imidlertid ikke åbnet for acceptable fremadrettede løsninger,« begrunder NKT Holdings administrerende direktør Tom Knutzen lukningen.

Alene i år har NKT Integration givet et driftsunderskud på 45 millioner kroner.

Storsællert løb ud i sandet
I foråret 2004 kunne vi her på IT-avisen ComON fortælle, at NKT Integration var i gang med at lægge de sidste hænder på en optisk chip, som er udviklet i samarbejde med den asiatiske gigant Samsung. Komponenten gav mulighed for at modtage signaler med en hastighed på op til 1 Gigabit/s på fiberoptiske forbindelser til hjemmet (Fiber-To-The-Home - FTTH).

Men markedet for denne potentielle millionsællert er blevet ramt af vanskeligheder, fordi FTTH-udbygningen foregår fragmenteret og uden en ensartet standard, forklarer NKT. Det har gjort det umuligt at stable en fornuftig forretning på benene.

»Vi vil gerne understrege, at det er med stor skuffelse, vi konstaterer, at det ikke lykkedes at videreføre den satsning, som vi - sammen med NKT Integrations medarbejdere - har lagt i kommercialiseringen af optiske chips og komponenter,« forklarer Tom Knutzen.

Selve lukningen forventes at koste 20 millioner kroner på grund af de mange afskedigelser og afvikling af hele divisionen.

I august forlod NKT Integrations direktør gennem flere år, Lars Rønn, posten. Dengang afviste han, at det skyldtes problemer i NKT Integration.

Aktiemarkedet har taget godt imod NKTs lukning af den tabsgivende teknologi-del. Aktien er steget tre procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere