Onlinesatsning skal give vækst hos Københavner-købmand

OPDATERET. I fire år er de københavnske Prima-kunder strømmet til onlineshoppen. Derfor satser man nu efter et frasalg af en tabsgivende butik yderligere på nethandlen. Inden for to år skal internet-omsætningen være fordoblet.

For fire år siden begav supermarkedskæden Prima på Vesterbro sig ud på internettet, og gav kunderne mulighed for at handle online. Det blev en succes, og ifølge købmand og indehaver Knud Hermansen har over tusinde kunder nu sin faste gang i e-butikken. Samtidig er der ifølge købmanden konstant 2-4 Prima-biler på vej med varer til kunderne.

»Der kommer hele tiden nye kunder til internetbutikken. Et stort vækstområde er kantiner i mindre virksomheder, et område, hvor tilvæksten af nye kunder ligger på op mod 60 procent om året. Dertil kommer en stor vækst i antallet af private kunder,« siger Knud Hermansen.

Præcis hvor mange kunder, der i biksen, vil Købmand Hermansen ikke afsløre, men han fortæller, at Frederiksberg Kommune er en stor kunde. Hver uge får omkring 300 pensionister bragt dagligvarer ud bestilt via Primas online-butik. Ud over pensionisterne er der også en del private kunder, samt mindre virksomheder.

Hidtil er det kun indbyggerne i København og Frederiksberg Kommune, der har kunne handle online. Men i efteråret investerede Prima i et nyt it-system, som dels betød en fornyelse af web-butikken, dels en øget integration med virksomhedens kasserterminalsystem Open Viking og økonomisystemet fra Navision.

Dermed en Prima nu klar til at satse yderligere på e-handel og har fra 1. februar udvidet dækningsområdet til også at gælde Rødovre, Hvidovre, Vanløse, Herlev, Søborg, Hellerup, Brønshøj og København NV. Alle områder ligger umiddelbart i nærheden af Prima-butikken på Vesterbro i København, hvilket ifølge købmanden er afgørende for succesen.

»Det helt store problem med nethandel er jo logistikken. Især når vi handler med fødevarer, der skal ud til kunderne, mens de er friske. Men på grund af de korte afstande, er varerne hos kunderne inden for tre timer,« forklarer Knud Hermansen.

Selv om internet-butikken ifølge Hermansen kun udgør en mindre del af den samlede omsætning på 187 millioner kroner, er den udset til at vokse til en væsentlig post i regnskabet fremover. Knud Hermansens Prima-forretning gav i årene 2000-2002 et samlet underskud på 15 millioner kroner. Men efter et frasalg af en tabsgivende forretning på Finsensvej er indtjeningen nu på ret kurs igen. Den udvikling skal online-butikken forstærke.

»Vi forventer en fordobling i omsætningen via internettet i løbet af de næste to år,« fortæller Knud Hermansen til it-avisen ComON.

Knud Hermansens Prima-forretning er efter sigende den eneste Prima i landet med online-handel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere