Artikel top billede

Den mobile datatrafik stiger voldsomt

Cisco forventer en eksplosion i den mobile datatrafik i de kommende år.

En ny stor rapport fra Cisco forudsiger at den mobile datatrafik vil blive 26-doblet fra 2010 til 2015. De mange nye mobile enheder og videotjenester betyder at trafikken vil stige til 6,3 exabyte om måneden eller 75 exabyte om året i 2015. Det svarer til 19 milliarder dvd'er eller 75 gange mere end den samlede internet-trafik for ti år siden. En exabyte er en milliard gigabyte.

Rapporten spår at der vil være 5,6 milliarder personlige enheder der er koblet til mobilnettet i 2015.

Mange af dem vil være tavlecomputere – Cisco forudsiger at den mobile trafik fra tablets vil være 205 gange højere om fire år. Den er højeste vækst i nogen kategori af mobile enheder.

Ifølge prognosen vil tavlecomputerere generere en trafik på 248 petabyte om måneden i 2015 – det er mere end trafikken i hele verdens mobilnet i 2010 (237 petabyte).

De to primære faktorer der driver væksten er dels de mange nye mobile enheder og dels den stigende udbredelse af mobil video. Det ventes at video vil udgøre 66 procent af den mobile datatrafik i 2015.

I gennemsnit bliver den mobile datatrafik fordoblet hvert år. Det samme gælder for den gennemsnitlige hastighed i de mobile forbindelser, der ventes at stige fra 215 kbps i 2010 til 2.220 kbps i 2015.

Hvis man ser på den geografiske fordeling af trafikken, så har Indien, Sydafrika og Mexico den største vækst. I Indien er den årlige vækst i den mobile datatrafik således på 158 pct., mens stigningen kun er på 83 pct. i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere