Artikel top billede

Dansk sundheds-it skal markedsføres i Silicon Valley

Et stort erhvervs-fremstød skal markedsføre dansk sundheds-it i Silicon Valley.

En omfattende dansk sundhedskaravane drager i den kommede måned til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger inden for sundhedssektoren. Det er indenrigs-og sundhedsminister Bertel Haarder, der står for den symbolske start af karavanen ved at krydse Golden Gate broen på cykel den 24. oktober.

Den fem dage lange karavane er arrangeret af Innovation Center Denmark i samarbejde med netværksorganisationen SDForum. Den skal bringe erhvervsfolk og repræsentanter for universiteter og hospitaler fra Danmark og USA sammen om at udvikle fremtidens digitale sundhedssystemer.

”Udviklingen af sundheds-it er ikke bare en vigtig it-opgave og et stort vækstområde. Det er mindst lige så meget en vigtig sundhedsopgave. Med nye teknologier som fx telemedicin og elektroniske patientjournaler vil behandlingen kunne nå helt ud i patientens egen dagligstue, og personalet vil have lynhurtig adgang til alle nødvendige informationer i journalsystemet. I de kommende år skal vi i Danmark knokle for at bevare førertrøjen på sundheds-it-området – både for økonomien og sundhedsvæsnets skyld og ikke mindst for patienternes skyld,” siger Bertel Haarder.

Ifølge Innovation Center Denmark er dansk viden og erfaring med elektroniske patientjournaler og telemedicin meget efterspurgt i USA. Interessen stiger særligt nu, hvor kongressens budgetkontor vurderer, at man kan reducere antallet af fejlbehandlinger og spare 480 milliarder kroner årligt ved at inddrage it-løsninger.

”Præsident Obama har derfor afsat 120 milliarder kroner til at implementere it i sundhedsvæsnet indenfor områder, hvor Danmark i årtier har været blandt verdens førende. Samtidig sætter den amerikanske regerings sundhedsreform fokus på forebyggelse frem for behandling, hvilket i høj grad også er i tråd med den danske tilgang,” siger Camilla Rygaard Hjalsted, direktør ved Innovation Center Denmark.

Karavanens hovedarrangement er konferencen The Future of Health Innovation, som bliver holdt på Stanford University 26. og 27. oktober. Her deltager blandt andet hospitalskæderne Kaiser Permanente og Sutter Health og it-aktører som IBM og Medtronics.

Fra dansk side medvirker bl.a. Rambøll, som arbejder med telemedicin, Delta, som har lanceret elektroniske plastre til kronisk syge, det danske sundhedsdatanet MedCom, Cetrea, som udvikler hospitals-software, samt Novo Nordisk og Medico Innovation. Desuden skal fedmeforsker Arne Astrup og kok Claus Meyer præsentere et ”Healthly Living” segment.

Karavanen byder også på en sundhedsdesign-workshop med designfirma IDEO, og der afholdes to forskellige dagslange seminarer; et for danske virksomheder omkring amerikanske markeds- og partnerskabsmuligheder og et andet seminar for forskere i samarbejde med CITRIS på UC Berkeley.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere