Blodigt Flash-spil møder dansk kritik

Et simpelt og blodigt Flash-spil forarger, fordi spillet i korte træk går ud på at plaffe børnehavebørn ned.

Spillet Kindergarten Killer er blot ét blandt mange andre enkle Flash-spil, som kan findes på nettet. Men spillet har alligevel formået at skaffe sig lidt mere opmærksomhed end resten.

I spillet skal man plaffe børnehavebørn ned med et haglgevær så hurtigt som muligt, for at undgå at ungerne ikke tager livet af spilleren selv.

De danske hjemmesider, der hoster spillet, bør fjerne det, lyder dansk kritik.

»Jeg vil kontakte onlinesiderne, for det her er ikke godt nok. De bliver nødt til at tænke over, hvad de sender ud i verden. Jeg synes, de skal have nogle etiske standarder, hvor de overvejer, hvad de med rimelighed vil lægge navn til, siger Socialdemokraternes it-ordfører Ole Hækkerup til Politiken.

Det yderst banale spil fortsætter i de efterfølgende baner med, at man skal skyde efter ordensmagten og selveste guvernør Arnold Schwarzenegger.

Hækkerup vil ikke lovgive på området, men han mener, at siderne har et ansvar for de ting, de hoster.

»Der findes meget få syge mennesker, men de findes - også i Danmark. Dermed ikke sagt, at de går ind i en børnehave og skyder folk. Men den forråelse af verdensbilledet kan måske være med til at inspirere nogle,« siger Ole Hækkerup til Politiken.

Det er ikke kun i Danmark, at spillet vækker forargelse. Også i Finland har det mødt modstand. Enkelte hjemmeside-ejere er blevet pålagt at fjerne spillet. Det var i Finland, at en skoleelev netop tog livet af en gruppe-skoleelever med skydevåben.

I Danmark er det for eksempel Spillesiden.dk, der tilbyder spillet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere