Rigspolitiet mødes med internet-udbydere

Det nationale IT-efterforskningscenter hos Rigspolitiet har inviteret landets internetudbydere til et møde i september.

Hver dag mødes mellem 1400 og 1900 danske internetbrugere af et skærmbillede på deres computer, der fortæller, at der netop er blevet blokeret for adgangen til den side, de forsøgte at komme ind på. Det sker, fordi adressen er med i Rigspolitiets database over sider med børnepornografisk materiale.

Det særlige filter er udviklet af politiet og Red Barnet og blokerer i øjeblikket omkring 6.500 hjemmesider.

Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningscenter, NITEC, har nu inviteret landets internetudbydere til et informationsmøde i september for at fortælle om resultater af filter-ordningen, efterforskningscenteret og lovgivningen på området.

I næste måned afholder NITEC også et andet møde for udbydere af internettjenester for børn og unge, hvor det allerede eksisterende samarbejde med politiet skal udbygges for at forebygge og bekæmpe »grooming« på internettet.

Begrebet »grooming« omfatter tilfælde, hvor en voksen opbygger et tillidsforhold til et barn, typisk via internet-chat, med henblik på senere at begå overgreb mod barnet.

»Samarbejdet med chatstederne har været glimrende, og nu mødes vi igen for at følge op og se, om vi kan gøre det endnu bedre,« siger Søren Thomassen, politikommissær og leder af NITEC.

Hvis der er internetudbydere eller internettjenester for børn og unge, som ikke har fået en invitation fra NITEC og ønsker at deltage i møderne, kan de henvende sig på mail til nitec@politi.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere