Teknologi hjælper kriminelle

Ny teknologi kan gøre det lettere at kapre folks identitet, advarer britisk kriminolog.

Bedre, hurtigere og mere sikkert. Sådan lyder argumenterne ofte, når der skal investeres i ny teknologi. Men den britiske kriminolog Emily Finch fra University of East Anglia sætter spørgsmålstegn ved, om teknologi er den rigtige vej til at forbedre sikkerheden. Hun mener tværtimod, at teknologi er med til at øge risikoen for identitets-tyveri, skriver digi.no.

»Vores forskning viser at svindlere er meget hårdnakkede. Ny teknologi får dem til ikke til at afstå fra svindel. I stedet finder de på nye metoder for at omgå den,« sagde Emily Finch forleden på en konference i Dublin.

Identitets-tyveri foregår i dag typisk ved, at man først aflurer pin-koden og derefter stjæler kortet. En mand kan sagtens betale med kortet i en butik, selvom billedet på kortet viser en kvinde, fordi al kontrol overlades til teknologien, mener Finch.

Faktisk er billedet efterhånden blevet så overflødigt, at det i Danmark helt er blevet fjernet fra de nye chipkort.

Emily Finch er skeptisk overfor indførelsen af nye elektroniske id-kort i Storbritannien, som hun mener kan gøre samfundet mere sårbart.

Som eksempel anfører hun, at svindlere ofte kan overtale betjeningen i butikker til at acceptere kortet, selvom de har »glemt« pin-koden, og dermed omgå hele sikkerheds-systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere