Hver fjerde dansker har en DAB-radio

Der er nu 1,3 millioner danskere, som kan høre digital radio. Danmark ligger dermed på en europæisk andenplads blandt de lande, hvor flest har en digital radio.

Hver fjerde dansker har nu en DAB-radio. Det viser en kortlægning af DAB, som DR Medieforskning har lavet på baggrund af tal fra Gallup Radio Indeks og Megafon. I 2004 var det kun to procent af alle danskere, der kunne høre digital radio, men tallet er altså steget til 24 pct. i de sidste fire år.

Det nuværende tal på 1,3 millioner danskere, som har anskaffet en DAB-radio, ventes at stige med yderligere en million danskere frem mod slutningen af 2009. Det fremgår af analysen i »Medieudviklingen 2008-2009«, som DR Medieforskning har udgivet.

Her svarer hver fjerde nemlig, at det er »meget sandsynligt« eller »sandsynligt«, at de anskaffer sig anskaffe sig en DAB-radio inden for det næste år.

I husstande med DAB-radio har 65 pct. placeret apparatet i køkkenet, 35 procent har en i stuen og 17 procent af en DAB-modtager i soveværelset.

Danmark kommer ind på en europæisk andenplads blandt de lande hvor flest har digital radio - kun Storbritannien klarer sig endnu bedre.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere