Kaotisk salg af ulåst iPhone

Retten har tvunget tyske T-Mobile til at sælge iPhone uden lås og binding. Men det er lidt af et forhindringsløb at få fat i den »frie« iPhone.

En tysk domstol afgjorde forleden at teleselskabet T-Mobile i Tyskland skal sælge Apples iPhone uden lås og binding. Telefonen markedsføres ellers gennem en model, hvor man er bundet til et bestemt teleselskab i hvert land. Men den går ikke i Tyskland, har retten afgjort. T-Mobile har reageret ved at tilbyde en ulåst iPhone til en pris på 999 euro, eller mere end dobbelt så meget som det, man skal betale med binding. Men det er tilsyneladende ikke den eneste forhindring, som T-Mobile lægger i vejen for kunderne.

Ifølge tyske medier er personalet i T-Mobiles forretninger slet ikke klar over, at de skal sælge iPhone uden binding, og mange kunder er derfor blevet forkert informeret. Kunderne har således fået at vide, at iPhone uden lås først kan købes til næste år - selvom T-Mobile er forpligtet til at tilbyde den med det samme.

I andre tilfælde er det lykkes for kunderne at få fingrene i en iPhone til 999 euro - men det har efterfølgende ikke været muligt at fjerne SIM-låsen. Det kræver, at sælgeren i butikken skal notere kundens e-mail-adresse og telefonens IMEI-nummer. Hvis man allerede har en konto hos iTunes, skal man oplyse den samme mailadresse - og omvendt, hvis man opretter en konto hos iTunes Store bagefter, skal man bruge den adresse, som sælgeren har registreret.

Derefter får man så tilsendt en kode, som fjerner telefonens lås, når man aktiverer iPhone gennem iTunes - ihvertfald i teorien. Men virkeligheden ser noget anderledes ud, og nogle kunder har måttet vente flere dage på aktiveringen.

Man kan heller ikke være sikker på, at iPhone fungerer i hjemlandet, hvis man rejser til Tyskland for at købe en iPhone. Det tyske magasin Spiegel fortæller om en italiensk kunde, som fik oplyst, at iPhone ikke kan bruges med et italiensk SIM-kort.

Forklaringen skulle være, at telefonen mangler fuld understøttelse for de nationale Caller-ID'er. Det betyder, at iPhone-brugere ikke uden videre kan regne med, at man kan købe et prepaid-kort i ethvert land og bruge det sammen med telefonen.

Problemet kan løses med et uofficielt software-hack fra nettet - eller man kan håbe, at Apple selv bliver klar med en softwareopdatering, der løser problemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere