Danmark kan tjene stort på trådløs teknologi

Det danske samfund hente kan væsentlige økonomiske gevinster ved at satse på at anvende trådløs teknologi, mener forskere og erhvervsfolk.

En uafhængig gruppe af forskere og erhvervsfolk har gennemført et såkaldt teknologisk fremsyn om mobil og trådløs kommunikation for Forsknings- og Innovationsstyrelsen. I fremsynet konkluderes det, at Danmark kan blive blandt verdens førende lande på området. Samtidig kan det danske samfund hente væsentlige samfundsøkonomiske gevinster ved at satse på at anvende trådløs teknologi i sundhedssystemet og inden for en række andre sektorer.

»Danmark har traditionelt haft stærke kompetencer inden for mobil og trådløs kommunikation. Det er samtidig et forretningsområde med mange vidensintensive arbejdspladser og en høj værditilvækst. Derfor skal vi være på forkant med de nye mobile og trådløse muligheder. Det gælder både de højteknologiske virksomheder, der skal udvikle løsningerne, og blandt brugerne i erhvervslivet, den offentlige sektor og samfundet generelt,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Det teknologiske fremsyn indeholder en række konkrete anbefalinger for at ruste Danmark til de store forandringer inden for mobil og trådløs kommunikation, der ventes at ske i de kommende 5-10 år.

Det anbefales bl.a. at skabe en slagkraftig national enhed for forskning, uddannelse og innovation på området, styrke videnspredningen om innovationsmuligheder, få engageret danske virksomheder i standardiseringsarbejdet, og udvikle en fælles infrastruktur for mobil og trådløs kommunikation i sundhedsvæsenet.

Rapporten kan hentes på Forsknings- og Innovations-styrelsens hjemmeside. Den skal debateres på en konference i København den 14. juni.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere