De bedste Napster-kloner

Her finder du en oversigt over de mest interessante alternativer til fildelingstjenesten Napster.

Dag for dag forsvinder et stadig større antal sange fra Napster. Men det betyder ikke, at musikken ikke længere er tilgængelig på Internet. Der eksisterer et stort antal lignende fildelingstjenester, også kaldet peer-to-peer (P2P) netværk, hvor private brugere kan udveksle filer med hinanden.


Et af de bedste alternativer til Napster er - Napster. Der findes allerede et netværk af servere, der kan benyttes med den normale Napster-klient, men ikke befinder sig under firmaets kontrol. For at benytte det "frie" Napster skal man installere et program som Napigator.


Der findes også en række Napster-kloner, der kan bruges til at skaffe sig adgang til åbne Napster-servere, bl.a. Napmusic til Linux og Macster til MacOS.


En af de bedste Napster-kloner er AudioGalaxy Satellite, som den norske nyhedstjeneste digitoday.no har kåret som vinder i sin test af P2P-programmer. Men der findes mange andre gode alternativer, bl.a. Imesh, Hotline og Filetopia.


Napster-tjenesten og mange af dens kloner er begrænset til musik. Man kan også vælge at benytte en tjeneste som Gnutella, hvor alle slags filer kan udveksles. BearShare, LimeWire og ToadNode er nogle af de mest populære Gnutella-klienter.


Et andet godt program er WinMX, der indeholder et stort antal funktioner og kan håndtere alle filtyper.


Nedenfor finder du adresser for alle de omtalte fildelingstjenester.


(Kilde: Futurezone, digitoday.no)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere