Napster og Metallica begraver stridsøksen

Napster har indgået et forlig med to af sine største kritikere, rockgruppen Metallica og rapperen Dr. Dre.

Striden mellem musiktjenesten Napster og Metallica og Dr. Dre er nu bilagt udenfor retten. Sagen startede for næsten et år siden, hvor Metallica sagsøgte Napster for copyright-krænkelse, og den var med til at udløse den lavine af retssager, der har kostet Napster de fleste af sine brugere.


De nærmere detaljer i aftalen er ikke offentliggjort, men Howard King, advokat for Metallica og Dr. Dre, siger at pengene ikke var det afgørende. Det vigtigste for grupperne var, at Napster skulle undskylde sig, hvilket nu tilsyneladende er sket. Napster skal også blokere for adgang til alle musikernes sange.


"Jeg mener at vi har løst dette på en måde der både fungerer for fans, musikere og komponister," siger Metallicas danske frontmand Lars Ulrich i en pressemeddelelse. "Vi har ikke noget problem med konceptet om at dele musik. Problemet med Napster er at de aldrig har spurgt os eller andre kunstnere om vi ønsker at deltage i deres forretning," slutter han.


Forhandlingerne mellem Napster og musikerne har ifølge advokaten varet en måneds tid. Musikerne er tilsyneladende så tilfredse med aftalen, at de fremover vil tilbyde dele af deres musik gennem Napster, forudsat at der bliver udviklet en passende model til copyright-beskyttelse.


Aftalen får dog ingen betydning for det amerikanske musikbrancheforbund RIAAs sag mod Napster. Tidligere i denne uge har en dommer afgjort, at Napster skal forblive lukket, indtil tjenesten har fundet en 100 pct. effektiv metode til at filtrere copyright-beskyttet musik.


(Kilde: Reuters, tecchannel)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere