Apple anklages for at udspionere brugerne

Apple kritiseres nu for at udspionere brugerne med sit musikprogram iTunes. Men selskabet afviser at der samles informationer om brugerne.

En ny funktion i den seneste version af musikprogrammet iTunes sender informationer om brugerens musiksmag tilbage til Apple. Informationerne bruges til at anbefale album i Apple Musicstore, der kunne falde i brugerens smag. Det har medført en bølge af kritik fra brugere, der frygter at deres personlige data bliver samlet og misbrugt, men Apple forsikrer at informationerne ikke gemmes centralt.

Den såkaldte MiniStore installeres automatisk sammen med iTunes 6.02 på maskinen og brugeren bliver således ikke spurgt om, hvorvidt programmet skal aktiveres. Hver gang brugeren afspiller et nyt musikstykke - hvad enten det er en mp3-fil fra nettet eller musik fra en original-cd - sendes sangens titel til Apple, hvorefter programmet forsøger at anbefale lignende album. Funktionen kan deaktiveres ved at lukke MiniStore.

Apple forsikrer overfor Macworld, at informationerne kun bruges til at anbefale musik. Men ifølge flere bloggere sender iTunes også brugerens sekscifrede id-nummer sammen med titlen for sangen og albummet.

På Apples hjemmeside findes en vejledning som beskriver, hvordan MiniStore i iTunes kan deaktiveres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere