Google har fået sin kinesiske licens fornyet

Opdateret: De to kamphaner er nået til en løsning.

I sidste uge meddelte Google, at søgefirmaet havde lavet en ændring på den kinesiske udgave af Google i håbet om, at det kinesiske styre ville forbarme sig over Google. Det er nu sket.

Google har fået fornyet sin kinesiske licens, der skulle fornyes i denne måned. Uden en ICP-licens er det umuligt at drive websted i Kina.

Det er uklart, hvad der har fået kineserne til at lade Google opretholde Google.cn. I sidste uge oplyste Google, at man stoppede med at sende trafik fra Kina automatisk videre til Hong Kong for at omgå den kinesiske kontrol. Google.cn er nu omdannet til en landingsside, hvor besøgende aktivt skal klikke sig videre til søgesiden i Hong Kong. Desuden ligger nogle Google-tjenester igen på domæner på det kinesiske .cn. For eksempel Maps og oversættelses-funktionen Google Translate.

Ifølge en talsmand fra Google, så er ændringerne ikke en kovending fra Google. Talsmanden hævder, at de rettelser, som Google har lavet, både ligger inden for rammerne af kinesisk lovgivning, og at de ikke medfører, at Google udfører censur.
Fremtiden vil nu vise, om Google og Kina igen er på talefod, eller om Google blot har fået en midlertidig dispensation til en ny licens.

Opdateret søndag:

De kinesiske myndigheder bekræftede søndag, at Google har fået firmaets licens i landet fornyet, hvormed de ifølge det statslige kinesiske nyhedsbureau Xinhua lever op til reglerne om ikke at tilbyde indhold, der underminerer statsmagten, underminerer den nationale sikkerhed, puster til etniske uroligheder eller uafhængighed eller transmitterer pornografi eller vold.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere