Napster tilbyder 1 milliard dollar

Napster og Bertelsmann tilbyder 1 milliard dollar over de næste fem år, hvis den amerikanske musikbranche dropper sin retssag mod fildelingstjenesten.

Napster forsøger at standse copyright-sagen ved at indgå et forlig med de amerikanske pladeselskaber. Internet-firmaet har tilbudt en samlet sum på 1 milliard dollar, som skal betales over de næste fem år. Beløbet skal fordeles med 150 millioner dollar om året til de fem store pladeselskaber, Sony, Warner, BMG, EMI og Universal, og 50 millioner dollar om året til resten af pladeselskaberne.


Pengene skal tjenes ind gennem en ny forretningsmodel, hvor Napster-brugere kan vælge mellem tre forskellige abonnementsordninger; prisen for at hente en ubegrænset mængde musik hos Napster bliver mellem 5.95 og 9.95 dollar om måneden. For et mindre beløb på mellem 2.95 og 4.95 dollar kan Napster-brugere hente et begrænset antal sange om måneden.


Napsters tilbud kommer kun en uge efter nederlaget i en amerikansk appelret, hvor tre dommere afgjorde at Napster kan gøres ansvarlig for krænkelse af kunstnernes rettigheder. Appelretten behandlede en klage over et fogedforbud mod Napster, som var udstedt af en lavere retsinstans. Rettens afgørelse betyder at Napster kan risikere at blive lukket inden længe.


Det nye tilbud til pladeselskaberne blev præsenteret tirsdag aften amerikansk tid på et fælles pressemøde med repræsentanter for Napster og tyske Bertelsmann, der har investeret et millionbeløb i fildelingstjenesten. BMG Music er et datterselskab af Bertelsmann mediekoncernen.


De amerikanske pladeselskaber har endnu ikke reageret på Napsters tilbud, men brancheforbundet Recording Industry Association of America (RIAA) afviser det nye udspil og forlanger, at Napster omgående skal standse udvekslingen af copyright-beskyttede sange.



Læs også:

  • Napster tabte appelsag


  • Napster-brugere skal betale fra juni eller juli


  • Bertelsmann indbygger e-commerce i Napster


  • Napster igen i retten


  • Napster - musikken spiller stadig


  • Kildekoden til Napster spredt på Nettet


  • Slut med Napster – skal fjerne alt musik



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Brother Nordic A/S
    Import og engroshandel med kontormaskiner.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere