Dagbladet Information åbner arkivet

Dagbladet Information blev fra i morges en open source-avis. Som konsekvens er dørene til avisens artikelarkiv nu smækket op på vid gab.

Et gammelt, delvist egetudviklet og delvist proprietært CMS (Content Manegement System) er hos Dagbladet Information nu blevet erstattet med et nyt open source-baseret system ved navn Drupal.

Systemet skal styre avisens nydesignede hjemmeside og er udviklet i tæt samarbejde med en række andre aviser verden over - blandt andre Die Welt og The New York Observer.

»Vi ville aldrig selv have været i stand til at løfte den salgs udvikling, og de fleste proprietære systemer har ikke samme udviklingshastighed som et open source samarbejde har - og som en avisbranche i krise har brug for. Alle vore konkurrenter har i sagens natur mulighed for at bruge det samme - også vores konkurrenter herhjemme,« siger redaktør Nikolai Thyssen, der er chef for Information Interaktiv.

Som konsekvens af overgangen til open source har Information åbnet for adgangen til avisens artikel-arkiv, hvor man nu frit kan finde artikler ti år tilbage. På det gamle site var adgangen forbeholdt betalende abonnenter.

»På en måde er det et opgør med den gammeldags tankegang som var repræsenteret i vores gamle system. I dag bruger de fleste Google til at søge informationer, men alle de værdifulde og brugbare oplysninger, der liggere i avisernes arkiver, er der ingen, der har glæde af,« mener Nikolai Thyssen.

Overgangen til open source-systemet har været forholdsvis smertefri og betalbar for Information. En enkelt webprogrammør har arbejdet med tilretningen af grund-systemet i fem måneder.

Open source-satsningen gælder kun Informations online-avis, men på længere sigt er det meningen, at også den trykte avis skal over på den nye platform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere