Mobilen er en fare for sikkerheden

Mobiltelefoner er efterhånden blevet så vigtige, at de bør tænkes ind i firmaets sikkerhedspolitik, mener ekspert.

I mange virksomheder har mobiltelefonen udviklet sig til et vigtigt arbejdsredskab, der bruges til at lagre følsomme oplysninger. Derfor bør mobiltelefonen tænkes ind i sikkerhedspolitikken på lige fod med pc'er og lommecomputere, mener telekonsulent Torben Rune.

»Mobilsikkerhed har været et overset emne i Danmark. Det er først, når det er gået galt, at virksomheder gør noget ved det,« siger Torben Rune til ErhvervsBladet.

Han mener at den største risiko er, at telefonen bliver glemt, hvilket kan medføre at følsomme informationer falder i hænderne på fremmede. Det er allerede muligt at få sikkerheds-løsninger, som sørger for at kryptere alle data der er gemt på telefonen.

Et andet problem er virus på telefonen, og Torben Rune advarer derfor mod at hente programmer til mobiltelefonen fra nettet.

»Men det er heller ikke holdbart, for ved at begrænse download, begrænser vi også brugen af telefonen,« siger Torben Rune til ErhvervsBladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere