Chipfirma etablerer innovationscenter i Indien

Chipfirmaet Via har åbnet et nyt innovationscenter i indiske Mumbai, der skal udvikle billige computere til udviklingslande.

Det nye Via Technology Innovation Center i den indiske millionby Mumbai skal fokusere på udviklingen af hårdføre computere, der kan tåle høje temperaturer og støv, samtidig med at computerne skal være billige og strømbesparende. De nye computere skal sælges under navnet Via pc-1, og firmaet håber, at pc'erne vil åbne nye markeder i fattige lande.

Foruden modstandsdygtige computere med lavt strømforbrug skal centeret også udvikle en ny trådløs netværksteknologi, som kan anvendes i områder med begrænset infrastruktur.

»Mumbai er et oplagt sted at åbne vores første innovationscenter, fordi Indien har en høj ekspertise inden for software og fremstilling af teknologikomponenter. Indien bliver vores forskningsbase for vores aktiviteter i hele verden, og dermed er innovationscenteret et hovedelement i Via pc-1 initiativet. Formålet er at gøre computere og internetadgang tilgængelig - også for udviklingslandene,« siger Christian Caldarone, europæisk marketingchef for Via.

Sammen med sine OEM-partnere i Indien har Via allerede introduceret stationære computere til 225 dollars og bærbare modeller til 675 dollars. Via har etableret computerlaboratorier på flere uddannelses-institutioner i Indien.

»Innovationscenteret vil ikke alene være med til at skabe et solidt fundament for udbredelsen af internetadgang. Centeret vil også stimulere teknologisk vækst på lokalt plan til gavn for både lokale og globale markeder. Når vi placerer innovationscenteret i Indien, er det samtidig et udtryk for vores langsigtede engagement i det indiske marked. Det er også et signal om, at vi er engagerede i at nedbringe omkostningerne på computere, så de bliver tilgængelige for folk verden over,« siger Christian Caldarone.

Et af de store problemer i mange udviklingslande er den ustabile strømforsyning, men de høje priser for internet-adgang og begrænset adgang til bredbånd er også med til at bremse udviklingen.

»Sammensmeltningen af teknologi, kommunikation og indhold har længe været undervejs, men et grundproblem er, at computere til udviklingslandene, især i de landlige og øde områder, er nødt til at arbejde med upålidelig strømforsyning og internetadgang. Vi har allerede investeret mange midler i at reducere strømforbruget i vores teknologier, hvilket har resulteret i, at vi nu har computere, der kan køre i timevis på strømmen fra et batteri til en bil,« siger Christian Caldarone.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Junior Softwareudvikler til ejendomsvurderinger - Lyngby

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør søges til DMI

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere