TRUSTe placerer europæisk hovedkvarter i København

Ved at benytte personlige kontakter og gennem et målrettet samarbejde med Forskningsministeriet og Erhvervsministeriet er det lykkedes Forening for Dansk Internet Handel (FDIH) at få TRUSTe - den ledende globale mærkningsordning for beskyttelse af privatlivets fred - til at placere sit europæiske hovedkvarter i Danmark.


"TRUSTe er uden tvivl verdens førende mærke eller segl indenfor beskyttelse af personlige data på Internet", siger FDIHs formand Gert Birnbacher. "Derudover er TRUSTe det eneste sande globale mærke. Ingen andre mærkningsordninger anvendes så meget og nyder samme anerkendelse", fortsætter Gert Birnbacher.


TRUSTe Europe lanceres internationalt ved Esther Dyson's High-Tech Forum i Budapest i slutningen af oktober 1999. I løbet af oktober 1999 forventer TRUSTe Europe at ansætte et antal medarbejdere i Danmark og at etablere de fysiske rammer for sekretariatet i København. Indtil da vil FDIH fungere som sekretariat for TRUSTe Europe.


Den første periode vil gå med at analysere forholdet mellem TRUSTe's mærkningsordning og de særlige forhold, der gælder omkring Internet i Europa. Herunder det europæiske Databeskyttelsesdirektiv, som forventes implementeret i dansk ret i forbindelse med vedtagelse af den ny registerlov. På baggrund af denne analyse skal der etableres en særlig europæisk udgave af TRUSTe's mærke. Samarbejdet med de to danske ministerier har på dette område været afgørende for lokaliseringen i Danmark.


FDIHs formand Gert Birnbacher og FDIHs advokat Martin von Haller Grønbæk har sæde i TRUSTe Europe's Advisory Board.


"Vi har igennem lang tid arbejde med at overbevise TRUSTe om, at de skulle placere deres europæiske hovedkvarter i København", siger FDIHs advokat Martin von Haller Grønbæk. "Vi er meget stolte over, at det er lykkedes, hvilket nok hænger sammen med, at TRUSTe mente, at de kunne lære noget af de nordiske erfaringer og traditioner på godt og ondt med regulering af persondatabeskyttelse, samt det nationale arbejde med en dansk mærkningsordning i regi af projektet Fokus på E-handel", fortsætter han.


"Dette er også en stor opmuntring for den danske Internet- og newmediabranche," siger Martin von Haller Grønbæk, og fortsætter: "Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Erhvervsfremme Styrelsens Invest in Denmark, som har en stor del af æren af, at det endelig lykkedes at få TRUSTe overtalt."


"Det faktum, at TRUSTe har valgt Danmark, ligger fint i tråd med det initiativ, vi har igangsat om at skabe en elektronisk mærkningsordning, som skal være med til at skabe tryghed og øge forbrugersikkerheden. TRUSTe har via sin egen elektroniske mærkningsordning opnået stor erfaring og indsigt, som vi kan få glæde af i det videre arbejde med at lave en sådan ordning," udtaler erhvervsminister Pia Gjellerup.


"Forbrugerbeskyttelse og personbeskyttelse på nettet er danske mærkesager. Utallige undersøgelser viser at tryghed og sikkerhed på nettet er afgørende for, at folk tør bruge det. Derfor er det et godt signal, at TRUSTe har valgt Danmark og at vi på denne måde kan være med til at påvirke den internationale dagsorden," siger forskningsminister Birte Weiss.


"Vi forventer, at TRUSTe's globale mærke vil leve i en symbiose med det danske mærke, som FDIH og andre erhvervsorganisationer og forbrugerorganisationer er næsten færdige med at udarbejde, som led i Erhvervsministeriets og Forskningsministeriets "Fokus på e-handel initiativ", siger advokat Martin von Haller Grønbæk fra FDIH.


Han fortsætter, "På hjemmemarkedet - i Danmark og måske i resten af Norden - vil et dansk og forhåbentligt senere fælles nordiske mærke skulle skabe tryghed for forbrugere, der handler på Internet. Vi kan imidlertid ikke forvente, at det danske mærke og den underliggende standard vil få nogen betydning på det globale marked - ihvertfald ikke foreløbigt. Her vil danske Internet butikker skulle benytte sig af TRUSTe globale mærke. Og ved at TRUSTe Europe kommer til at ligge i København får vi en unik mulighed for at lære af og påvirke TRUSTe's globale standard," slutter Martin von Haller Grønbæk.


"FDIH forventer, at TRUSTe Europe vil være startskuddet til etablering af en dansk industri om at skabe troværdighed og sikkerhed på Internet", siger FDIHs formand Gert Birnbacher. "Miljøet omkring TRUSTe i København vil fremelske innovative tillidsskabende services til glæde for alle," slutter Gert Birnbacher.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere