S: El-besparelser før bredbånd

Socialdemokratiet opfordrer elselskaberne til at investere i el-besparende tiltag før de kaster sig over bredbåndsprojekterne. I sidste ende kan regningen for milliardinvesteringerne i bredbånd ende hos elkunderne, erkender partiet.

Mere end 30 af landets regionale elselskaber er i øjeblikket i fuld gang med milliardinvesteringer i udrulning af fiberforbindelser for at kunne tilbyde elkunderne lynhurtige internetforbindelser.

Men inden selskaberne kommer for godt i gang med bredbåndseventyret, bør de kaste sig over investeringerne i miljørigtig energi og el-besparende tiltag. Det mener socialdemokratiets energiordfører Torben Hansen.

»Jeg håber meget at de kaster sig over projekterne med eksempelvis fjernaflæste elmålere først og derefter energibesparelser inden de giver sig i kast med bredbåndsprojekterne,« siger Torben Hansen.

»I den nye energiplan, som vi vedtog i Folketinget i juni, er der opstillet en række mål for energibesparelser, som ganske enkelt kun kan lade sig gøre med investeringer i energirigtige løsninger,« siger Torben Hansen.

Når først de energirigtige investeringer er gennemført kan han ikke se det store problem i at elselskaberne investerer i bredbånd.

»Så længe jeg som elkunde via elregningen ikke kommer til at betale for fejlslagne bredbåndseventyrer, så ser jeg ikke noget problem,« fastslår Torben Hansen, der dog erkender at nogen i sidste ende skal betale regningen, hvis projekterne slår fejl.

»Det er klart, at der i sidste ende er en risiko for at regningen havner hos elkunderne,« erkender Torben Hansen.

Både aktieanalytikere og teleeksperter har advaret om at elselskabernes fiberbredbånd risikerer at få teknologisk baghjul af nye teknologier som blomstrer op, som eksempelvis Wi-Max. Men det tager Torben Hansen dog med sindsro.

»Jeg satser på at de har lavet nogle ikke overoptimistiske budgetter, der tager højde for den teknologiske udvikling,« siger Torben Hansen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere