Zyb-opkøb kan skabe dansk super-firma for mobile netværk

Morten Lund og Nikolaj Nyholm har solgt deres sociale radar-system Imity til den danske konkurrent Zyb. Dermed er der lagt op til dansk dominans på området for mobile sociale netværkstjenester.

Næste skridt i udviklingen af den sociale mobil-tjeneste Zyb skal gøre mobiltelefonen til det vigtigste udgangspunkt for hovedparten af kundernes sociale kontakt.

I dag meldte danske Zyb ud, at selskabet har overtaget det ligeledes danske mobil-iværksætterfirma Imity, som stifterne - blandt andre internet-entreprenøren og Skype-millionæren Morten Lund og Polar Rose-direktøren Nikolaj Nyholm - afhænder for et ukendt beløb.

Dermed er selskabet kommet i besiddelse af teknologi, der gør Zyb til en af de fremmeste spillere på sit gebet. Få andre firmaer har nemlig spekuleret i at udnytte potentialet i mobiltelefonens kontaktbog i større stil.

»Når man tænker på, hvor vigtig den er for mange mennesker, er det ret overraskende, at næsten ingen andre har kastet sig sig over kontakt-funktion,« siger Tommy Ahlers, der er stifter og hovedaktionær i Zyb.

Selskabet, der har 18 måneder på bagen, har udelukkende ved hjælp af medieomtale og mund til mund-markedsføring skaffet sig over 250.000 brugere verden over.

Den kundeskare kan blive voldsomt udvidet, når Zyb i nær fremtid lancerer næste version af sin specielle kontakt-administration med Imity-funktioner indbygget. Her bliver der nemlig tale om at integrere brugerens Facebook- kontakter (samt andre sociale internetjenster) med den almindelige kontaktbase samt oplysningerne om, hvor de pågældende venner befinder sig. En tredje dimension bliver at integrere alle disse sociale oplysninger med vennernes kalenderinformationer.

Med tilførslen af Imity, hvis produkt kan beskrives som en social "radar" baseret på mobiltelefonens bluetooth-finktion, bliver Zyb i særklasse den mest avancerede sociale tjeneste til mobiltelefon-brugere.

At Zyb dermed har hovedparten af verdens milliarder af mobilbrugere som potentielle kunder får dog ikke Tommy Ahlers til at tabe hovedet. Væksten ventes at foregå i afmålte skridt og om et år regner han med at Zyb »kun« vil have omkring to millioner brugere på verdensplan.

Zyb-stifteren er ikke blind for de helt nye muligheder, de forskellige teknologier giver som følge af opkøbet:

»Med Imity's funktioner ville det være oplagt at integere tjenesterne med en dating funktion, sådan at man kan tjekke op på, hvem der befinder sig i baren, når man træder ind. Men vi har ikke tænkt os at tage dating-skridtet i denne omgang. Vores udgangspunkt er de nære kontakter, som man allerede har - de folk, som man kender godt,« siger Tommy Ahlers.

Som følge af overtagelsen er Imity nu lukket for nye registreringer, men vil være tilgængelig for eksisterende brugere indtil Zyb Phonebook lanceres senere i dette forår.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere