Internet-brugere slås med langsomme forbindelser

Internet-brugere kan ikke være sikre på, at forbindelsens hastighed svarer til det som udbyderen lover.

Selvom man har betalt for en 2-mbit-internet-forbindelse kan man risikere at den reelle hastighed er meget lavere, skriver Politiken. Hos nogle internet-udbydere må mange brugere deles om den samme forbindelse ud til nettet - og det kan mærkes på hastigheden, ikke mindst i dagtimerne, hvor mange er på nettet samtidig.

I de seneste år er internet-udbyderne blevet bedre til at levere den lovede hastighed, men kunderne kan stadig ikke være sikre på, at man faktisk får det man har betalt for. Ifølge Anders Hjort Jensen, telepolitisk medarbejder i Forbrugerrådet, findes problemstillingen stadig i dag.

»For eksempel kan ikke alle teleselskaber garantere en stigning i hastigheden, hvis man opgraderer sin forbindelse. Og det er bestemt utilfredsstillende, at man kan betale for noget uden at være sikker på at få det. Det er ligesom at købe en biografbillet og så se en anden film, end man har betalt for. Selskaberne burde kunne dokumentere eller garantere en gennemsnitshastighed«, siger Anders Hjort Jensen til Politiken.

Problemet opstår typisk på strækningen fra udbyderen og ud til resten af nettet, som nemt kan udvikle sig til en flaskehals. I stedet for at reservere en 10 mbit-linie til fem 2 mbit-brugere kan udbyderen eksempelvis sætte 10 eller 20 på den samme linie, fordi brugerne normalt ikke er koblet op samtidig. Men hvis mange brugere alligevel er på nettet på samme tid, falder hastigheden dramatisk.

»Der er en såkaldt overbookningsfaktor, som kan være værre hos nogle udbydere end andre. Udbyderne kan selvfølgelig ikke give en garanti for, at forbrugerne altid vil have den hastighed, de har betalt for, men det er helt klart urimeligt, hvis din forventning om, hvor lang tid det tager eksempelvis at downloade, overstiges meget«, siger teleanalytiker Torben Rune til Politiken.

Forbrugerrådet oplyser at man kun sjældent modtager klager over hastigheden i internet-forbindelser. Men det kan skyldes, at det er svært at måle den reelle hastighed. IT- og Telestyrelsen har dog udviklet et måleprogram, som kan bruges til at teste netforbindelsen.




IT-JOB

Centrica Energy

Senior BI Developer

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Unik System Design A/S

IT-Supporter til Hosting

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere