Multimedia World tømt for millioner

De tidligere ejere af Multimedia World tømte ifølge kurator selskabet for penge kort for konkursen sidste forår.

Flere måneders juridisk slagsmål endte kort efter nytår med konkurs i de to selskaber SHU Holding og ASI Holding. De to konkurser var udløst af et krav fra Skat, som mener, at ejerne af de to selskaber, Sagib Hussain og Asif Mahmood, har tømt deres datterselskab – it-forhandleren Multimedia World A/S – for cirka 2,5 millioner.

Pengene blev ifølge advokat og kurator Boris Frederiksen overført til de to ejere kort før Multimedia World i marts i fjor blev erklæret konkurs på grund af en momsgæld på mere end 40 millioner kroner. Den voldsomme momsrestance var ifølge kuratoren opstået som en konsekvens af et »momskarrusellignende arrangement« i Multimedia World.

Boris Frederiksen oplyser til ComONs søsteravis CRN, at han allerede sidste efterår indgav konkursbegæring for SHU Holding og ASI Holding, fordi overførslen af de 2,5 millioner kroner er foretaget på et tidspunkt, hvor ledelsen og bestyrelsen i Multimedia World har vidst, at selskabet var insolvent. Konkursbehandlingen trak dog ud, da to ejere og deres advokat »ikke har været så interesserede i at tale med os«, som Boris Frederiksen udtrykker det.

»Der har ikke været tale om et åbent samarbejde. Siden sagens start i marts i fjor har vi flere gange efterspurgt oplysninger fra ledelsen og bestyrelsen i Multimedia World uden at få, hvad vi betragter som et fuldstændigt svar,« siger han.

Det dårlige samarbejde er grunden til, at konkursbegæringen først blev effektueret af Sø- og Handelsretten den 5. januar i år.
Indgrebet mod de tidligere ejere af Multimedia World er blot det seneste kapitel i sagen om Multimedia Worlds påståede momssvindel.

Sagen har også udløbere til onlineforhandleren Getmore, som ved nytår blev solgt. I sommer gennemførte politiet ransagninger mod Getmore. Det er også kommet frem, at Multimedia World og Getmore i en periode har indkøbt varer gennem selskabet Leevia SMBA, som ikke har været momsregistreret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere