Firefox har flere huller end Internet Explorer

Firefox havde næsten fire gange flere sikkerhedshuller end Internet Explorer i 2008, viser ny rapport.

De mange sikkerhedsproblemer i Microsofts Internet Explorer browser har fået mange brugere til at skifte til Firefox. Men nye tal fra sikkerhedsfirmaet Secunia viser, at Firefox faktisk har næsten fire gange flere sikkerhedshuller end IE. I denne rapport kan man læse, at der blev udsendt 31 advisories om huller i IE sidste år, men hele 115 advisories om sårbarheder i Firefox. Der blev fundet 30 sikkerhedshuller i Opera og 32 i Safari fra Apple.

Men Secunia kan også fortælle, at næsten alle de meget alvorlige Zero-Day-Exploits retter sig mod Microsoft-software. Her er der tale om sårbarheder, som bliver udnyttet aktivt af it-kriminelle allerede inden en opdatering er frigivet. Hele 9 ud af 12 Zero-Day-Exploits i 2008 rettede sig direkte mod Microsoft-software og de resterende tre brugte huller i Active-X-mekanismen i Internet Explorer.

Selvom der er opdaget flere huller i Firefox end i Internet Explorer, så er Firefox-udviklerne også hurtigere til at få lukket de kritiske huller end Microsoft, hvis man skal tro rapporten. Et enkelt kritisk hul i IE var således åbent i hele 110 dage inden softwarefirmaet var klar med en patch. Disse tal er dog omstridte. Microsoft har tidligere hævdet, at Firefox-brugere i gennemsnit må leve med åbne huller i 285 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere