Kunstig intelligens tættere på virkelighed

Maskinen har nu lært at forudsige menneskers adfærd. Et skridt på vejen mod kunstig intelligens.

Der går længe imellem de store gennembrud inden for kunstig intelligens, og faktisk har hele forskningsområdet været lidt af en skuffelse i det sidste halve århundrede. Men måske er det slet ikke brug for et stort spring, men mange små skridt, der kan vække maskinen til live. Nu har forskere fra Rensselaer Polytechnic Institute skabt en virtuel skabning der kan træffe beslutninger på niveau med et fireårigt barn.

Programmet Eddie er testet i den virtuelle verden Second Life med en helt klassisk problemstilling; person A placerer et objekt på et bestemt sted, f.eks. et skab. Derefter forlader person A rummet. Nu kommer person B og flytter objektet til et andet sted. Så kommer person A tilbage. Spørgsmålet til observatøren er så; hvor vil person A kigge efter objektet?

Et barn på fire år og derover vil normalt være i stand til at konkludere, at person A vil lede efter objektet i skabet, fordi personen ikke ved, at det er blevet flyttet. Et uintelligent computerprogram vil selvfølgelig svare, at person A vil søge der, hvor person B har placeret objektet.

Forskerne har genskabt den samme situation med Eddie i Second Life, og i dette tilfælde lykkes det at få programmet til at drage den rigtige konklusion; programmet har altså været i stand til at sætte sig i menneskets sted og konstatere, at person A ikke kan vide, hvor objektet er.

Det næste skridt for forskerholdet med Selmer Bringsjord i spidsen bliver at konstruere en version af Holodecket fra Star Trek, så mennesker kan interagere direkte med virtuelle skabninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere